H2O Pro brengt unieke ‘zoutloze’ doorbraak in waterontharden (zowel in prijs als prestatie)

donderdag 3 december 2020
H2O Pro brengt unieke ‘zoutloze’ doorbraak in waterontharden (zowel in prijs als prestatie)

Bart en Heleen van der Steege uit Hasselt weten het zeker: de keramische waterontharder van H2O Pro is zijn geld dubbel en dwars waard. “Kalkaanslag is verleden tijd, je huid voelt zachter aan en het water smaakt zelfs lekkerder.”

Bart en Heleen overwogen de aanschaf van een gangbaar apparaat dat met zout werkt. Maar een gesprek met Nico Pleijsier van H2OPro, die ook in Hasselt woont, overtuigde hen van de extra voordelen van deze vernieuwende aanpak.

Onderhoudsgemak
De keramische waterontharder werd eind augustus geïnstalleerd in hun woning. “Gewoon in de kelder, want het is een heel compact apparaat”, zegt Heleen. “Je hebt er nauwelijks omkijken naar. Gelukkig maar, want uit onszelf zijn we niet zo gedisciplineerd dat we steeds tijdig het zout bijvullen.”

Ook het onderhoud verloopt probleemloos. Bart: “Je sluit voor een vast maandbedrag een onderhoudscontract af, inclusief het om de drie jaar vervangen van de cartridge.”

Lekker water, geen kalkaanslag
Maar het meest opvallende zijn de zichtbare en voelbare resultaten. “We merkten direct dat het water zachter aanvoelt”, aldus Bart. “Ik heb vrij snel last van een droge huid, maar nu niet meer. Daarnaast gebruiken we merkbaar minder shampoo en tandpasta.”

“Het water smaakt zelfs lekkerder”, constateerde Heleen. “Dat merkte ik pas toen ik mijn flesje vulde met water bij de sportschool. Dit was lang niet zo lekker als thuis.”

Ook van kalkaanslag in douche, wasmachine en waterkoker is geen sprake meer. Heleen: “Tot voor kort maakten we onze douche na gebruik altijd volledig droog met zo’n rubberen trekker en speciale droogdoek. En de waterkoker ontkalkten we met antikalk. Dat hoeft allemaal niet meer.”

Goedkoper
Ook de kostprijs van 675 euro (plus 100 euro aansluitkosten) valt hen mee. “We hebben gezien dat andere ontharders soms duizend euro meer kosten. Ongelofelijk eigenlijk dat deze goedkoper is terwijl hij zoveel meer voordelen biedt.”

Wat maakt de ‘zoutloze’ waterontharder  van H2O Pro anders?
De meeste waterontharders werken met regeneratiezout. H2OPro bracht dit jaar een apparaat op de markt dat onthardt zonder zout, zonder afvoer, zonder verhoging van het natriumgehalte in het water, zonder verspilling van spoelwater en zonder elektriciteit.

Initiatiefnemer Nico Pleijsier combineerde bestaande en recent ontwikkelde technieken tot een nieuw product. Dat is gebaseerd op keramisch ontharden van water, een natuurkundig principe dat vooral onderscheidend is door de manier waarop de kalkaanslag wordt weggewerkt. De kalk wordt ‘opgerold’ tot microscopisch kleine knikkertjes die niet hechten, maar met het water worden afgevoerd.

De large-uitvoering, die het meest gekocht wordt, kost 675 euro. De gebruiker kan voor 6,95 euro per maand een all-in onderhoudsabonnement afsluiten.

H2O Pro
Dr. H.A.W. van der Vechtlaan 32, Hasselt
Tel. 085 – 130 39 91
info@h2opro.nl
www.h2opro.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!