Politie vindt honderden stuks illegaal vuurwerk in woning

zaterdag 5 december 2020
Politie vindt honderden stuks illegaal vuurwerk in woning

De politie heeft twee dozen vol illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning in Stadshagen. De dozen zaten vol met honderden Cobra’s; vuurwerk met de kracht van een handgranaat.

De politie kwam het adres op het spoor na een grenscontrole bij Losser. In een kleine vrachtauto werden in de nacht van 2 op 3 december vijf pallets met zwaar vuurwerk aangetroffen. In totaal ging het om zo’n 2000 kilo met een waarde van bijna 50.000 euro. Twee verdachten uit Zwolle werden aangehouden.

Er is direct in de woning van de verdachten gezocht. Toen werd er dus nog eens een flinke vondst gedaan. De politie is blij met de actie: ‘Dit illegale vuurwerk in kinderrijke woonwijken is levensgevaarlijk. Daar treden we hard tegen op!’

De laatste tijd zijn er in Oost-Nederland verschillende, grote vuurwerkvondsten gedaan. Reden voor de politie en haar partners om de strijd tegen dit (illegale) vuurwerk onverminderd voort te zetten. Ook de integrale grenscontroles worden onverminderd voortgezet om de invoer en vervolgens de handel zoveel mogelijk te beperken.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!