Bushalte ’t Hoge Huis feestelijk geopend

vrijdag 11 december 2020
Bushalte ’t Hoge Huis feestelijk geopend

Vanaf hun balkons zagen de bewoners van ’t Hoge Huis vandaag hun buurvrouw mevrouw Kranenburg samen met gedeputeerde meneer Boerman de nieuwe bushalte openen. Het resultaat van een mooi burgerinitiatief!

De bewoners van ’t Hoge Huis hebben op initiatief van mevrouw Kranenburg maanden actie gevoerd om de bushalte weer terug te krijgen. Met hulp van de SP hebben zij verschillende acties gevoerd nadat de bushalte werd gesloten in 2019. Handtekeningen zijn opgehaald, brieven zijn verstuurd en de SP heeft vragen gesteld aan de gemeenteraad en de provincie.

Meneer Boerman bezocht namens de provincie de bewoners in januari. Zij spraken over de impact van het wegvallen van de bushalte. Hij beloofde dat wanneer de acties zouden leiden tot de heropening van de bushalte, hij deze zou verrichten.

Tijdens de opening vandaag vertelde Boerman dat de heropening extra bijzonder is. Vanaf 13 december gaat de nieuwe dienstregeling in, die er niet alleen voor zorgt dat de bushalte weer in gebruik wordt genomen, maar ook dat er maar liefst 12 keer per uur een bus rijdt. Zo wordt het dus een stuk makkelijker om bijvoorbeeld naar het winkelcentrum of de binnenstad te gaan.

Zanger Erwin Nyhoff sloot de opening af door de bewoners toe te zingen. Een feestelijk moment hen: veel bewoners stonden vanaf het balkon te kijken, compleet met vlaggetjes, trompetgeschal en fluitjes.

Lees meer over:

| | | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!