Lichtroute langs boerderijen Mastenbroek

donderdag 10 december 2020
Lichtroute langs boerderijen Mastenbroek

Tijdens de donkere dagen voor kerst wordt de polder Mastenbroek, vlak buiten Stadshagen, in het licht gezet. Op 21, 22, 23 en 24 december kan vanaf schemertijd een route worden gereden langs prachtig verlichte boerderijen en objecten, zoals de eeuwenoude kerk in Mastenbroek. De lichtroute is geheel coronaproof georganiseerd: je bekijkt het vanuit je eigen auto.

De actie wordt georganiseerd door Gastvrij Mastenbroek en IJsseldelta Boert Bewust. De eenrichtingsroute kan eenvoudig worden gereden via borden die in de polder geplaatst worden, of via het speciale routekaartje.

Via de website van de organisatie wordt een korte beschrijving gegeven van de boerderijen en objecten die in het licht worden gezet. Ze staan vermeld op volgorde van de eenrichtingsroute en kunnen eenvoudig aan de hand van het adres en huisnummer opgezocht worden. Op die manier kan kennis gemaakt worden met de cultuurhistorie en de geschiedenis van de boerderijen en haar bewoners.

Spelregels van de organisatie:

  • het is niet toegestaan om tijdens de lichtroute uit de auto te stappen
  • check vooraf de website of de lichtroute doorgaat
  • het rijden van de route is op eigen risico

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!