Waterstand IJssel bereikt hoogtepunt (foto/video)

zaterdag 15 januari 2011

Wie weleens langs de IJssel wandelt en ook deze dagen een bezoekje brengt zal opvallen hoe spectaculair de rivier buiten zijn oevers is getreden. Zaterdag bereikte de IJssel bij Zwolle een hoogtepunt door de aanvoer van water uit de Rijn. Daardoor stroomden de uiterwaarden volledig vol. Bezoekers die de gigantische watermassa aanschouwden maakten zich zorgen om een kudde koeien die op een eilandje lijkt te staan. Hoe het daarmee afloopt is niet duidelijk, omdat de IJssel de komende week weer iets gaat stijgen. Bekijk de foto- en videoreportage.

Hoogwater en de hoogwaterbescherming door dijken is ook voor de wijk Stadshagen van groot belang. Een kijkje op de risicokaart van Nederland leert dat de hele regio van Zwolle en daarmee ook Stadshagen in een potentieel overstrominggebied ligt. De kans op een overstroming is evenwel zeer klein, maar het is goed om te beseffen dat droge voeten in de nieuwbouwwijk geen vanzelfsprekendheid is. Later volgt een videoreportage van het hoge water aan de IJssel.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!