Na StadshagenNieuws nu ook ZwolleZuidNieuws in de lucht

donderdag 24 december 2020
Na StadshagenNieuws nu ook ZwolleZuidNieuws in de lucht

Deze week is het nieuwsplatform ZwolleZuidNieuws van start gegaan. Het initiatief komt van dezelfde oprichters die ruim 10 jaar geleden StadshagenNieuws gestart zijn. In Zwolle Zuid wordt, net als in Stadshagen, online nieuws gebracht door een groep vrijwilligers. Ook verschijnt in Zuid vier keer per jaar een magazine, deze week voor het eerst.

Vrijwilligers
“In Stadshagen zijn we ruim 10 jaar geleden gestart omdat er toen geen nieuwsvoorziening was”, vertelt Johann de Graaf, een van de oprichters. “We voorzien echt in een behoefte. Met een fantastische groep vrijwilligers zijn we uitgegroeid tot een begrip in Stadshagen.” Dat Zwolle Zuid een heel andere wijk is, beseft men goed. “In Zuid werken we met een eigen redactie, vrijwilligers die in de wijk wonen of goed kennen”, aldus mede-oprichter Pieter Koster. “Een echte nieuwssite was er nog niet, terwijl er toch veel te melden is over een groot stadsdeel als Zwolle Zuid.”

Veel Stadshagenaren opgegroeid in Zuid
Zwolle Zuid is in omvang ongeveer net zo groot als Stadshagen, met ruim 32.000 inwoners. De diverse wijken zijn ontstaan sinds de jaren ’80 en gebouwd rond de buurtschappen Ittersum en Schelle. Veel inwoners van Stadshagen zijn ooit opgegroeid in Zwolle Zuid. Voor wie het interessant vindt: Zwolle Zuid Nieuws is online te volgen via ZwolleZuidNieuws.nl en ook actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!