Kunstwerk Twistvlietpad zwaar beschadigd

zondag 10 januari 2021
Kunstwerk Twistvlietpad zwaar beschadigd

Het kunstwerk “De Boog”, dat als een boog over het Twistvlietpad staat, is in de nacht van zaterdag op zondag zwaar beschadigd geraakt. Aan de beschadiging is een knal vooraf gegaan, meldt de wijkagent die getuigen zoekt van het gebeuren.

Het is onduidelijk wat nu precies de oorzaak is. Gezien de forse schade en de wijze waarop het kunstwerk helt, rijst het vermoeden dat er iemand met een groot voertuig tegenaan gereden is. Omstanders die het kunstwerk meewarig bekijken, melden StadshagenNieuws verschillende tijdstippen: twaalf uur en half vier.

Opknapbeurt
“De Boog” hangt scheef over het fietspad. De fietsers die eronder door rijden bukken instinctief, alsof ze het niet helemaal vertrouwen. Ook al lijkt het gevaarte nog stevig in de ankers te staan. Nog recent werd het kunstwerk onderworpen aan een opknapbeurt, waardoor het weer fris boven het Twistvlietpad blonk.

Verbinding oude en nieuwe tijd
In het StadshagenNieuws Magazine van afgelopen september besteedden we nog aandacht aan de kunstwerken langs het Twistvlietpad. Dit specifieke kunstwerk moet de verbinding van de oerboom (en dus ‘Stadshagen’ van vele eeuwen terug) met de moderne tijd uitbeelden.

Getuigen
Heb je iets gehoord of gezien wat mogelijk verband kan houden met de vernieling? Meld het dan bij de politie via 0900-8844.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!