Zeven beweegtips voor de kinderen in lockdown

dinsdag 12 januari 2021
Zeven beweegtips voor de kinderen in lockdown

Door de lockdown zitten de kinderen alweer 1.5 week thuis en het einde is nog niet in zicht. Dat betekent veel tijd achter het beeldscherm, maar ook dat de kinderen minder bewegen dan normaal. Geen gym en ook de sportclubs zijn grotendeels dicht.

Wist u dat kinderen ongeveer een uur per dag aan beweging nodig heeft? Hoe kun je de kinderen in de lockdown toch op een leuke manier laten bewegen? MOOR-kids, kinderfysiotherapie in Stadshagen geeft een paar goede tips voor in huis en buiten:

  1. Lekker dansen is altijd goed. Maar een goede stoelendans is natuurlijk nog leuker! Zet een paar stoelen in de hoeken van de woonkamer neer. Als papa/mama de muziek uit zet ga je ze snel mogelijk zitten op een stoel. Let op! Je mag niet naast de stoel dansen;
  2. Probeer een ballon zolang mogelijk hoog te houden met een tennis/badminton/tafeltennis racket;
  3. Zoek vier stenen of stokken en leg deze op een plek neer, ongeveer 20 meter verder leg je weer iets neer zodat je het punt weer goed terug kan vinden. Breng dan zo snel mogelijk die vier stenen of stokken één voor één op de gekozen plek. Als je de tijd bijhoudt kan je ook kijken of het ook steeds sneller lukt. Of doe een wedstrijdje tegen je ouders, broer/zus of buurkinderen;
  4. Blaas een ballon op maar knoop hem niet dicht: laat de ballon los en probeer hem te vangen voordat hij op de grond terecht komt.
  5. Probeer met een hockeystick/tennisracket een bal zo lang mogelijk hoog te houden; verbreek je eigen record!
  6. Zoek een paar mooie stenen tijdens het wandelen. Deze stenen kan je thuis met glitters, verf of stickers versieren.
  7. Flessen voetbal of hockey. Samen met je broer/zus of buurkinderen vul je een grote fles met water. Het is de bedoeling dat jij de fles van de ander om krijgt met de bal en andersom. Als je fles is omgevallen moet je hem zo snel mogelijk weer neer zetten. Wie als eerste een lege fles heeft verliest..

Op onderstaande websites staan nog meer beweegtips:

https://www.oudersvannu.nl/kind/spelen/dit-zijn-de-10-leukste-buitenspelletjes/

https://www.samengezond.nl/school-dicht-beweegtips-voor-je-kind/

foto’s: www.speurtochten.nl en www.blijtijds.nl

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!