Dit jaar aanleg nieuwe Hasselterweg boven wijk

maandag 17 januari 2011

De Hasselterweg eindigt hier nog abrupt, maar gaat een verademing vormen voor het regionale verkeer.

De Stadshagenallee tussen het tankstation en de Milligerplas boven Stadshagen is nu de voornamelijke verbinding voor het verkeer van Hasselt naar Zwolle en van de twee gescheiden wijkdelen naar elkaar toe. En dat is te merken tijdens de spits, want de weg druppelt dan vol auto’s. Daar komt zoals het nu lijkt een einde aan. Dit jaar begint de voorbereiding én realisatie van een nieuwe weg boven Breecamp langs, de tweede fase van de Hasselterweg. Dit moet veel verkeersdruk op de weg tussen Werkerhoven en Breecamp gaan schelen.

Het regionale verkeer, dus het verkeer vanuit de richting van Hasselt naar Zwolle en vice versa, gaat straks via de nieuwe weg boven de wijk langs rijden. Het wijkverkeer kan daarentegen nog altijd gebruik maken van de Stadshagenallee, de bestaande weg. De Hasselterweg is in feite de verlenging van de tweebaansweg vanuit Zwolle richting ’s Heerenbroek en wordt boven de wijk aangesloten op de weg naar Hasselt ter hoogte van de Milligerplas. De weg zal bestaan uit tweemaal één rijstrook.

De voorzichtige voorbereidingen voor het aanleggen van de weg zijn al begonnen, zoals op de foto is te zien. Wanneer men gaat starten met de werkzaamheden is nog onduidelijk, zodra hier meer over duidelijk is vindt u dat op deze website terug.

De stippellijn is de nieuwe Hasselterweg, zoals die boven Breecamp gaat lopen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!