Scholen maandag dicht door slechte reisomstandigheden

zondag 7 februari 2021
Scholen maandag dicht door slechte reisomstandigheden

Veel scholen in Stadshagen kiezen ervoor om maandag de deuren gesloten te houden wegens de verraderlijke weersomstandigheden. Onder meer basisschool Het Festival, Supernova, de Krullevaar, locaties van De Vlieger, De Sprankel, Wendakker, Zevensprong en Het Saffier blijven dicht.

Veel kinderen en ouders hadden de slee al paraat staan om maandagochtend door de sneeuw naar school te trekken. Toch moeten kinderen op de eerste schooldag na wekenlang thuisonderwijs alsnog thuisblijven door een negatief reisadvies wegens code oranje.

Leerkrachten moeten van ver komen
“Voor de meeste kinderen zal het geen probleem zijn om morgen naar school te komen. Echter, voor de leerkrachten, die ook van ver moeten komen, ligt er nu een duidelijk advies van Rijkswaterstaat: “Ga morgen niet de weg op”, schrijft directeur Dick Bremmer van basisschool Het Festival aan de ouders en verzorgers.

“Wij hopen op jullie begrip voor deze keuze. Dit is voor de veiligheid van kinderen, ouders en het team van de Vlieger 2”, schrijft John Berendsen van De Vlieger.

Beetje les en sneeuwvrij
Sommige klassen krijgen morgen “een beetje thuisonderwijs” en andere scholen geven de kinderen helemaal sneeuwvrij. Ondanks de domper voor veel kinderen en ook ouders, kunnen veel inwoners van Stadshagen morgen nog even van hartelust genieten van het winterse weer in de wijk.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!