CDA wil raadsdebat over biomassacentrale

zondag 28 februari 2021
CDA wil raadsdebat over biomassacentrale

Het CDA in de gemeenteraad van Zwolle wil een informatiedebat aanvragen over de biomassacentrale in Breecamp. De centrale zorgt voor warmte van de huishoudens in het wijkdeel, maar krijgt veel kritiek. Zo zouden de kosten te hoog zijn, het stankoverlast veroorzaken en viel de verwarming een aantal maal uit tijdens de koude winterweek in februari.

CDA-raadslid Arjan Spaans: “Buiten de genoemde problemen om, speelt er in dit dossier nog meer. Onderzoek wijst uit dat de gemeente Zwolle door het gehanteerde concessiemodel weinig invloed op de huidige warmteleverancier Eteck heeft.”

“De wethouder heeft aangegeven dat het huidige contract over 6 jaar af zal lopen en dat er tegen die tijd naar andere oplossingen en aanbieders wordt. Maar warmteleverancier Eteck geeft aan dat de concessie echter niet over 6 jaar afloopt, zij geven aan dat er tot 2041 een overeenkomst is. Dit verbaast ons zeer, het CDA Zwolle wil hier dan ook duidelijkheid over.”

Het CDA wil nu een debat over de biomassacentrale in de gemeenteraad. Of andere partijen daarbij aanhaken is nog niet duidelijk. Spaans: “Dit is een belangrijk onderwerp waarbij onze inwoners geraakt worden. Transparantie en vertrouwen is een groot goed: we gaan er dan ook vanuit dat de partijen tot elkaar komen, dat we gaan voor een goede afloop. Daarom hebben we alle Zwolse politieke partijen gevraagd om het verzoek voor dit debat te steunen.”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!