Kappers en winkels na 11 weken weer open!

woensdag 3 maart 2021
Kappers en winkels na 11 weken weer open!

Het is u vast niet ontgaan dat vanaf vandaag de kappers weer open zijn. En ook niet-essentiële winkels mogen weer klanten ontvangen. Naast de ‘click en collect’ optie, kun je nu ook een afspraak maken om 10 minuten te winkelen.

Kappers
Bij de kappers in het winkelcentrum is de drukte groot! En aan de reacties te zien op de facebookpagina’s van de kappers, is iedereen enorm blij dat de kappers weer aan de slag mogen. Zij werken op volle sterkte om iedereen te ontdoen van de coronakapsels. Bij Whair zijn de komende 2 weken helemaal volgepland. En bij Teamkappers is het online plannen van een afspraak zelfs tijdelijk uit de lucht vanwege de drukte.

Tien minuten winkelen
Voor de winkels die vanaf vandaag weer open mogen, is het even zoeken hoe het ‘winkelen op afspraak’ het beste werkt. De regel is dat er maximaal 2 mensen minimaal 10 minuten binnen mogen zijn (per verdieping). Dat betekent voor bijvoorbeeld de Zeeman dat er nu 12 mensen naar binnen mogen per uur, terwijl er voor de sluiting 12 mensen tegelijk in de winkel mochten op basis van de coronaregels. Maar ze zijn blij dat de opening er is: ‘Dit is een stap in de goede richting, en samen met het ‘click en collect’ hebben toch aardig wat klanten.’ Bij Zonnestudio Factor 10 ligt letterlijk de rode loper uit om de klanten weer te verwelkomen. En bij de HEMA en de Blokker kun je vandaag niet meer terecht, maar is er de komende tijd nog wel plek om een winkelafspraak te maken.

‘Mensen moet nog wel wennen aan de nieuwe regels: ze stonden al aan de deur of er gewinkeld kon worden? Helaas kan dat niet spontaan, je moet vooraf online een afspraak boeken, tenminste 4 uur van te voren.’ Andere mensen zijn er al iets meer bedreven in, en regelen voor zichzelf een kleine shopsessie door bij verschillende winkels elk 10 minuten achterelkaar te reserveren. Bij de Zeeman kun je trouwens meerdere sessies van 10 minuten aaneengesloten plannen. Bij andere winkels is het maximaal 10 minuten. Dus weten wat je wilt, is dan wel van belang. Of zoals de Hema het zegt op haar website: klaar voor de start, af!

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!