Kleding ruilen: duurzaam, sociaal en modebewust initiatief

vrijdag 12 maart 2021
Kleding ruilen: duurzaam, sociaal en modebewust initiatief

Tijdens de eerste lockdown begon een Ketting Kledingruil in Amsterdam Noord als alternatief voor live kleding ruilen. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een landelijk succes. In Zwolle hebben Anke Aberson en Lisette Fraanje van Kledingruilfeestjes038 twee kettingen met ruilers opgezet. 1/3 van deze ruilers komt uit Stadshagen.

De reizende kledingtas is in Zwolle inmiddels een groot succes. Anke Aberson en Lisette Fraanje waren meteen enthousiast toen ze over het initiatief hoorden. Kledingruilfeestjes038 is voor veel tweedehands mode liefhebbers in Zwolle welbekend. Al een aantal jaar organiseren de twee buurvrouwen kledingruilfeestjes op locatie met een
groeiend aantal deelnemers en steeds meer volgers op hun social media kanalen. Lisette: “Daardoor bereiken we een groot netwerk van Zwolse ruilers, toen we hen op de hoogte brachten van onze plannen waren de kettingen binnen no time gerealiseerd!”.

Kledingruilfeestjes gaan door de huidige maatregelen op dit moment niet door. De Ketting Kledingruil blijkt een mooi alternatief. Voor veel vrouwen is duurzaamheid een belangrijke reden om kleding te ruilen en daarom haken ze aan bij de ketting.

Het idee achter het initiatief is simpel: (grote) gevulde tassen met kleding leggen een route af langs alle deelnemers. De tas in huis? Dan haal je eruit wat je mooi vindt en je stopt iets terug dat nog in goede staat is en klaar is voor een nieuwe eigenaar. Een foto met de nieuwe aanwinst kan gedeeld worden in de bijbehorende WhatsApp-groep. Daarna wordt de tas naar de volgende buurtgenoot op de lijst gebracht. Deelnemers kennen elkaar lang niet allemaal. Daarmee draagt het bij aan een groepsgevoel in de buurt ten tijde van de lockdown.

Aanmelden voor dit initiatief kan via Kledingruilfeestjes038 op Facebook of Instagram. Ben je minder social media minded dan kan je terecht op www.kettingkledingruil.nl waar Zwolle ook op de landelijke lijst te vinden is.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!