Stephan en Daphne brengen koekjes bij ouderen

Het is een stralende Koningsdag en toch is het zonder evenementen relatief stil op straat. Dat weerhield broer en zus Stephan (11) en Daphne (12) de Brie er niet van om Koningsdag te vieren. En wel op een heel bijzondere manier. De twee hebben namelijk koekjes gemaakt en brengen die vandaag langs bij ouderen in Stadshagen. En het zijn nogal wat koekjes: ongeveer 450.

De broer en zus stonden in de vroege ochtend van Koningsdag al op de stoep van Westenhage, waar ze ouderen verrasten met hun actie. En dat ging heel gestructureerd. De koekjes zaten keurig in een zakje, de één hield de doos vast en de ander gaf het koekje met handschoen en mondkapje voor aan de ouderen. Een prachtig initiatief waarbij de jeugd denkt aan de ouderen in Stadshagen.

Veel steun
Dat was ook de supermarkt niet ontgaan, waar de kinderen naartoe waren getogen om hun plan uit te leggen. Jumbo Nagelmaeker was zo enthousiast, dat die de kinderen voor dit goede doel heeft gesponsord.

Vandaag gaan de kinderen ook nog op bezoek bij andere verzorgingshuizen en ze zijn ook nog eens aanwezig bij de Koningsdag avondbingo. Een groot applaus voor Stephan en Daphne!

Foto’s: Hugo Janssen