Doek valt voor StadshagenRun

zaterdag 1 mei 2021
Doek valt voor StadshagenRun

Er komt dit jaar geen StadshagenRun meer en ook voor de edities daarna trekt stichting Loopsport Zwolle de stekker uit de organisatie van de populaire run in Stadshagen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Volgens Stichting Loopsport Zwolle waren er de afgelopen jaren moeilijk vrijwilligers te vinden en zijn er door corona teveel onzekerheden ontstaan.

De StadshagenRun is een populaire run in de wijk, met een KidsRun, 5 kilometer en 10 kilometer afstand. Gemiddeld genomen deden er in oktober zo’n 1500 lopers per keer aan mee, veelal inwoners van de wijk.

Weinig vrijwilligers en coronavirus
Stichting Loopsport Zwolle haalt een aantal argumenten aan waarom een nieuwe run er niet in zit. Door de komst van andere populaire recreatieve loopvormen zoals Trailruns en Bootcamps werd het lastiger voldoende vrijwilligers te vinden. Daarnaast gooide corona voor de editie afgelopen jaar roet in het eten en zijn de onzekerheden voor dit jaar ook groot. Bovendien heeft de hardloopclub zelf een jaar niet samen kunnen trainen. Alles bij elkaar genomen heeft dat de Stichting Loopsport doen besluiten het hele evenement te stoppen. Na de 10 Mijl van Zwolle Zuid, is de StadshagenRun is het tweede hardloopevenement in Zwolle dat in korte tijd definitief uit de agenda’s verdwijnt.

Daarmee komt een einde aan een reeks van twaalf StadshagenRuns. Volgens het bestuur overweegt hoofdsponsor EP Stadshagen nog wel om de StadshagenRun mogelijk zelf op te zetten.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!