Negatief zwemadvies voor Milligerplas

zondag 9 mei 2021
Negatief zwemadvies voor Milligerplas

Met de eerste warme lentedag in weken, lonkt het zwemwater van de Milligerplas al voor de vroege zongenieters. Maar wie bij de plas aankomt, wordt onthaald door verschillende borden met een waarschuwing: negatief zwemadvies. Dat komt echter wel met een nuance.

Volgens zwemwater.nl, waar een overzicht van zwemwateren in Nederland wordt voorzien van een zwemadvies, is de Milligerplas sinds 30 april als negatief bevonden. Maar dat is wel op basis van de kwaliteit gemeten over vier jaar. Op de begeleidende borden bij de Milligerplas staat dat het advies niet zozeer iets zegt over de actuele waterkwaliteit. Hoe die is, moet de recreant naar gissen.

Maag- en darmklachten
Volgens het schrijven op de borden bestaat er wel een grote kans op maag- en darmklachten. Dus zwemmen in de Milligerplas is op eigen risico van degene die de duik waagt.

Blauwalg
Afgelopen zomer ontstond onduidelijkheid over de zwemkwaliteit. De gemeente waarschuwde toen enkele dagen voor blauwalg, waarna bleek dat er uiteindelijk toch geen blauwalg was geconstateerd.

Waarschuwing geldt mogelijk voor hele seizoen
Als de waterkwaliteit gemiddeld genomen over de afgelopen vier jaar wordt bestempeld als slecht, zoals volgens Zwemwater.nl het geval is bij de Milligerplas, dan geldt het negatieve zwemadvies voor het hele seizoen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!