Honderden leerlingen doen verkeersexamen

maandag 10 mei 2021
Honderden leerlingen doen verkeersexamen

Honderden leerlingen van de basisscholen uit Stadshagen hebben maandag hun verkeersexamen afgelegd. In één lang lint van gele hesjes fietsten leerlingen een parcours door de wijk, waarbij ze onder toeziend oog van controleurs moesten laten zien dat ze de verkeersregels onder de knie hadden.

Vooraf moesten de fietsen voldoen aan strenge eisen: onder meer voldoende lucht in de banden, licht en reflectoren en sterke remmen. Maar belangrijker is dat ze de regels in het verkeer eigen hebben. Daar ging al een theoretisch examen aan vooraf. Vandaag mochten ze het ook daadwerkelijk in de praktijk brengen.

De honderden kinderen verzamelden zich verdeeld over de ochtend in lange rijen bij het winkelcentrum, van waaruit ze één voor één de route aflegden. Na een rondje door de wijk, onder meer over drukke rotondes, moesten de kinderen met de fiets aan de hand door het winkelcentrum wandelen.

Onderweg noteerden controleurs – soms enigszins verdekt – de al dan niet goede fietskunsten van de leerlingen, die soms met wat gespannen gezichtjes langs de controleposten fietsten. Binnenkort horen de verkeersexamenkandidaten hoe ze het hebben gedaan.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!