Beweegroute”Het Stadspad” geopend

vrijdag 11 juni 2021
Beweegroute”Het Stadspad” geopend

Vanaf vandaag kan je met een dobbelsteen de wijk door voor een nieuw initiatief. Zowel jong als oud wordt met een nieuwe wandel- en beweegroute aangespoord om buiten te bewegen. Heb je geen dobbelsteen bij je? Zowel bij de Stadshoeve als het Zonnehuis is voor een klein prijsje een dobbelsteen verkrijgbaar. Vanuit daar kan je de route starten.

Vrijdagochtend is de nieuwe wandelroute “Het Stadspad” feestelijk geopend door basisschoolkinderen, bewoners van het Zonnehuis en wethouder Monique Schuttenbeld. Zowel jong als oud wordt met de route aangespoord om buiten te bewegen: de route bevat 18 borden met beweegopdrachten, waarbij je met een dobbelsteen de opdracht bepaald. Het thema van de route is flora en fauna en de routeborden bevatten tekeningen en weetjes over planten en dieren die in de omgeving voorkomen.

Initiatiefnemers Nadine Grol (fysiotherapeut) en Rianne Foekens (bewegingsagoog) medewerkers vanuit het Zonnehuis hebben het initiatief voor de beweegroute genomen. Ook Magda Mali, het brein achter beweegroutes is enthousiast geworden voor dit initiatief. De gemeente Zwolle, Sportservice Zwolle, KBS de Vlieger 2, CBS de Zevensprong en De Stadshoeve hebben meegewerkt aan het initiatief. De gemeente heeft een subsidie gegeven voor de route en leerlingen van beide basisscholen hebben met bewoners van het Zonnehuis de bordjes ontworpen die langs de route staan.

Wil je de route lopen? Je kan starten bij de Stadshoeve of het Zonnehuis. Met behulp van de dobbelsteen is de route elke keer een beetje anders. Je kan de route dus vaker lopen. De route is maximaal 2 kilometer en kan ingekort worden tot 1 kilometer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!