Elektrische fiets roofgoed voor dieven

dinsdag 27 juli 2021
Elektrische fiets roofgoed voor dieven

Dieven hebben het in Zwolle voorzien op elektrische fietsen. Werd er afgelopen week al melding gemaakt van diefstallen in het winkelcentrum van Stadshagen, ook maandag en op andere dagen was het raak. Dat blijkt uit lezersreacties op Facebook, waarbij diverse Stadshagenaren melding maken van diefstal.

De meest recente diefstal in Stadshagen vond maandagmiddag plaats. Een lezer was nota bene gewaarschuwd door een gedeeld bericht van StadshagenNieuws over fietsendiefstal en had de fiets daarom extra op slot gezet met een ketting aan het rek. Toch bleek de fiets aan de Werkerlaan, vlakbij het winkelcentrum, bij terugkomst verdwenen. De politie zegt tegenover StadshagenNieuws desgevraagd de diefstal in onderzoek te hebben.

Brutale dieven stelen overdag
De brutaliteit en snelheid van fietsendiefstal in het winkelcentrum van Stadshagen is niet nieuw. Twee weken geleden werd er volgens een lezer overdag ook al een fiets gestolen bij het Cultuurhuis. En in april werden er in een oogwenk elektrische fietsen gestolen, terwijl één van de eigenaren even een broodje haalde in het winkelcentrum.

In Zwolle-Zuid was het afgelopen week raak. Daar belde een getuige de politie, omdat die zag dat dieven e-bikes in een busje laadden en er vandoor gingen. De politie kon de dieven achterhalen en het busje en één van de bestuurders inrekenen. Een andere bestuurder vluchtte via een levensgevaarlijke route: eerst door een sloot en vervolgens via het treinspoor. Daar stond de politie klaar om de andere inzittende in te rekenen.

Let op verdachte situaties
Dat daarmee de fietsendiefstallen nog niet voorbij zijn, blijkt dus uit de diefstallen in zowel Stadshagen als Zwolle Zuid. Ook het schijnbare gemak waarbij dieven overdag op drukke plekken fietsen die dubbel op slot staan weten mee te nemen geeft te denken. Wees daarom op uw hoede als u de elektrische fiets parkeert en let op verdacht gedrag.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!