Gemeente: zwemwater Milligerplas nu ‘binnen norm’

zaterdag 7 augustus 2021
Gemeente: zwemwater Milligerplas nu ‘binnen norm’

De borden bij de Milligerplas liegen er niet om, maar volgens de gemeente Zwolle is er na een laatste meting toch beter nieuws te melden: het zwemwater is op dit moment wél goed. Uit de meting van 2 augustus blijkt dat de concentraties poepbacteriën onder de norm liggen. Toch houd de gemeente een slag om de arm: de afweging om te gaan zwemmen ligt volledig bij het individu.

Er worden door het waterschap elke twee weken metingen gedaan. Die zijn ook in te zien op zwemwater.nl, dezelfde site die voor dit seizoen nog steeds een negatief zwemadvies afgeeft. Dat heeft te maken met het feit dat er in de afgelopen vier jaar een aantal maal een overschrijding van de norm is geweest. Desalniettemin kan de zwemmer op basis van de meest recente metingen zelf afwegen of je al dan niet zwemt. Volgens de gemeente liggen de concentraties nu onder de norm.

De borden met de waarschuwing blijven er het hele seizoen nog staan. De gemeente zegt tot eind september te laten weten wat de uitkomst van de metingen is, zodat recreanten van de Milligerplas zelf op de hoogte blijven van de laatste uitkomsten.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!