Zomervakantie voorbij: Stadshagen gaat weer naar school

maandag 23 augustus 2021
Zomervakantie voorbij: Stadshagen gaat weer naar school

De ochtenden in Stadshagen waren erg rustig de afgelopen weken. Daar kwam maandagochtend verandering in. Op fietspaden en straten in de wijk was het weer druk met kinderen en ouders op weg naar school. Na zes weken zomervakantie was het goed merkbaar dat de scholen weer begonnen zijn.

Op veel scholen was de start van het nieuwe schooljaar feestelijk. Ondanks de nog altijd geldende Corona-maatregelen, genoten de kinderen en hun ouders er zichtbaar van. Vaak een nieuwe klas, soms een andere juf of meester en vooral alle klasgenootjes weer zien. Soms een beetje spannend, maar vooral erg leuk!

Kindcentrum
Op KBS De Vlieger 2 werd het nieuwe schooljaar feestelijk ingeluid. Een draaiorgel op het schoolplein, koffie voor de ouders en een speciale opening op het dak van de school. De school mag zich nu een ‘kindcentrum’ mag noemen. Sinds deze zomer wordt er binnen de school ook kinderopvang (0-4 jaar) en peuteropvang (2-4 jaar) aangeboden. Bovendien werd maandag de 400e leerling feestelijk welkom geheten.

Verkeersveiligheid
Nu de scholen weer begonnen zijn, worden automobilisten en fietsers gewaarschuwd goed op te letten. Zowel schoolgaande kinderen als andere verkeersdeelnemers moeten weer even aan elkaars aanwezigheid wennen. Het advies is dan ook om de komende dagen extra goed op te letten bij kruisingen en oversteekplaatsen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!