Feest op basisschool Het Saffier

donderdag 2 september 2021
Feest op basisschool Het Saffier

Basisschool het Saffier heeft eindelijk de deuren officieel kunnen openen. Leerkrachten, leerlingen en ouders moesten er lang op wachten: de school was al sinds 2015 in afwachting van nieuwbouw. Afgelopen schooljaar konden de kinderen al wel in het nieuwe gebouw naar school, maar vanwege Corona konden ouders de school nog niet van binnen bewonderen en een feestelijke opening was er hierdoor ook nog niet van gekomen.

Deze week was het dan eindelijk wel zo ver: een feestelijke openingsweek voor de basisschool. De week stond in het teken van het circus. Maandag was er een vrolijk optreden van het Schoolcircus; een goochelaar en acrobaat lieten hun kunsten zien. Dinsdagochtend werd de school officieel geopend door wijkwethouder Michiel van Willigen. Er stonden de hele dag twee grote luchtkussens op het schoolplein, de kinderen werden verwend met popcorn en een suikerspin en een draaiorgel draaide vrolijke liedjes.

Donderdag was het grote openingsfeest: de kinderen deden nu zelf een circus, onder leiding van de eigen leerkrachten en het Schoolcircus. Er is een film van gemaakt, zodat ouders thuis mee konden genieten.

En eindelijk konden dan ook de deuren van de school open voor de ouders. Op een enkeling na hadden nog weinig ouders de school van binnen gezien. Na inschrijving konden de ouders in groepjes de school bezichtigen en stonden leerkrachten klaar om trots te vertellen over de nieuwe locatie.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!