De jubileumeditie van de Zwolse triathlon op 25 september gaat door!

vrijdag 17 september 2021
De jubileumeditie van de Zwolse triathlon op 25 september gaat door!

Op 25 september start om 10 uur voor de 10e keer de Zwolse Triathlon, bij de Milligerplas. Vorig jaar moest de wedstrijd nog worden afgelast door corona, maar dit jaar kan het gelukkig weer doorgaan. Bovendien zijn er wat aanpassingen gedaan, waardoor deze triathlon nog aantrekkelijker is geworden.

Veranderingen in het parcours

Een van de veranderingen is de aanpassing van het fietsparcours. In de eerdere edities fietsten de deelnemers twee (of meer, afhankelijk van de afstand) keer hetzelfde rondje tussen Stadshagen en Hasselt en was het daardoor druk op de route. Nu wordt er een extra lus gemaakt door Mastenbroek, waardoor er 1 langere ronde is ontstaan.

Een andere wijziging is de zwemstart en -finish. Deze is weer teruggebracht naar het strandhuis bij de Milligerplas, waardoor het voor publiek leuker is om te kijken, en natuurlijk om aan te moedigen.

Tot slot, niet onbelangrijk, is de route van de triathlon veiliger gemaakt, voor zowel de deelnemers, het publiek en de omwonenden. De fietsroute wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. En dan is er nog corona-veiligheid. De deelnemers en vrijwilligers moeten gevaccineerd of negatief getest zijn om mee te kunnen doen. Het publiek kan vanaf het terras bij het Strandhuis kijken, maar wordt verder op afstand gehouden. Op deze manier kan het evenement doorgaan, met publiek.

Vrijwilligers gezocht!

Als je mee wilt helpen om de triathlon (letterlijk) in goede banen te leiden, dan kun je je aanmelden bij de organisatie via vrijwilligers@triathlonzwolle.nl . Onder andere voor het regelen van het verkeer worden nog vrijwilligers gezocht.

Voor meer informatie over de triathlon, klik hier

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!