Fietsroute naar ‘s-Heerenbroek langer dicht

zondag 26 september 2021
Fietsroute naar ‘s-Heerenbroek langer dicht

De doorgaande fietsroute van Stadshagen naar ‘s-Heerenbroek blijft langer dicht dan voorzien. Het fietspad dat het bouwgebied van de Tippe doorkruist, is dicht wegens bouwwerkzaamheden. Oorspronkelijk stonden er borden waarop werd aangegeven dat de sluiting gold tot einde september. Deze borden zijn nu verdwenen.

Een oplettende Stadshagenaar vroeg de gemeente om opheldering, waarop bleek dat er vertraging is in de levering van PVC. Daardoor is ook de sluiting van het fietspad tussen het Hoge Huis en de Hasselterweg verlengd. Hoe lang is onduidelijk, maar waarschijnlijk gaat het nog om maanden.

“De werkzaamheden van Tippe fase 1 zullen nog tot eind 2021 duren. Enige stagnatie is ontstaan door niet kunnen leveren van PVC. Zodra woningbouw, aangrenzend aan het boerderijpad, gerealiseerd wordt kan het fietspad niet worden geopend in verband met de veiligheid”, schrijft de gemeente.

Het Boerderijpad is een belangrijke hoofdroute voor veel fietsers en wandelaars vanuit met name Werkeren die naar onder meer de Vreugdehoeve en de IJssel trekken. Om daar te komen zijn er omleidingsroutes via het fietstunneltje in Breecamp of onder het station door.

De gemeente gaat nog wel kijken of in de periode tussen het bouwrijp maken van de grond en de woningbouw een tijdelijke opening van het pad mogelijk is.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!