Het Stadshagen van wethouder Van As

vrijdag 4 februari 2011 7 reacties

Stadshagennieuws.nl start vanaf deze week met “Het Stadshagen van…”, een serie waarin personen die een link met de wijk hebben de kans krijgen om hun visie, ideeën of meningen in een zelf geschreven artikel neer te zetten. Wijkwethouder Filip van As trapt de serie af met een geschreven bijdrage over zijn Stadshagen, waarin hij benadrukt dat bewoners van de wijk meer invloed moeten krijgen op ontwikkelingen in de wijk. Meedoen aan de serie of kent u mensen die veel voor de wijk betekenen? Laat het ons weten!

Het Stadshagen van.. Filip van As
Stadshagen is een jonge en moderne wijk, gebouwd op historische grond. Wat ik erg leuk vind, is dat je deze historie op verschillende plekken kunt terug zien. Zo vormde de 14e eeuwse havezate Werkeren de inspiratiebron voor de woonwijk Werkeren in Stadshagen. Werkeren was vroeger een van de mooiste en rijkste landgoederen van Overijssel. In de inrichting van de wijk, die gericht is op de locatie van de vroegere havezate, kun je deze link met de historie terugvinden. In de eerdere bebouwing van Stadshagen, is juist de structuur van het polderlandschap de inspiratiebron geweest. Je ziet hier dan ook dat de straten allemaal in rechte lijnen lopen.

Veel faciliteiten
Stadshagen is niet alleen wat inrichting betreft erg divers, de wijk biedt ook voor iedereen wat wils. Iedereen kan in Stadshagen wonen omdat er ruimte is voor verschillende woonwensen. Dat maakt deze wijk ook zo bijzonder. Niet alleen voorziet de wijk in een divers woningaanbod, ook zijn alle nodige voorzieningen, zoals scholen, sportclubs, bibliotheek, winkelcentrum en binnenkort ook het Centrum voor Jeugd en Gezin aanwezig.

Meer invloed inwoners
Bovendien ligt de natuur binnen handbereik. Stadshagen is dan ook een prachtige wijk voor jong en oud waar de komende jaren nog veel staat de gebeuren. Zo worden in Breecamp – Oost, de Tippe en Breezicht duurzame woningen gebouwd die niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen zoals gas. Bovendien willen we graag dat bestaande en toekomstige bewoners meer invloed krijgen op de planontwikkelingen in de wijk. Dat ze meedenken over de ontwikkelingen in hun (toekomstige) woonbuurt. Kortom, voor mij is Stadshagen een wijk waarin iedereen zich, nu en in de toekomst, thuis kan voelen.

Filip van As

Wijkwethouder Stadshagen

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

7 reacties op 'Het Stadshagen van wethouder Van As' »

 • dick schreef:

  Hoe denkt ‘onze’ wethouder over ‘de knip’? Dit in relatie tot het drama dat zich in ONZE wijk afspeelde voor de gemeenteraadsverkiezingen?

 • ronald schreef:

  Ik vraag me af of er meer groen in de wijk komt? Kan de wethouder zich daar niet voor inzetten? Bouwen, planontwikkelingen; meer aandacht voor de leefbaarheid zou fantastisch zijn. Antwoord de wethouder ook op de reacties?

 • Harry Bartelds schreef:

  @ Dick

  Het drama zit misschien meer in de mens zelf, dan in “de knip”. Welk drama bedoelde je eigenlijk? Er hebben zich in ONZE wijk meerdere drama’s voltrokken. Al dan niet in relatie met de gemeente raadsverkiezingen. Ik ben erg benieuwd welk drama jij bedoelt. Overigens volgens mij behoren de meeste drama’s in Stadshagen tot de categorie: drama in zak formaat.Of kijk jij daar anders tegen aan?

  @Ronald ik hoef natuurlijk niet namens de Wethouder te spreken, maar volgens mij antwoord de Wethouder meestal op vragen via een ander kanaal.

  Bekijk in dit verband ook eens het volgende video verslag

  http://www.zwolle.nl/organisatie/home-gemeenteraad/Onbewerkte-videoverslag-en-terugblik-31-januari-2011.htm

  Het lijkt mij dat de Wethouder – of in ieder geval zijn partij – daar de meeste vragen beantwoord.

  Daarnaast verschijnt onze Wethouder ook wel eens op het wijkplatvorm in Stadshagen.
  Hij is heel toegankelijk. Je kan hem altijd wat vragen, of je ook altijd een antwoord krijgt? In ieder geval niet altijd direct. Soms heeft hij nog geen dossierkennis zoals dat in vakjargon heet. Dan kan krijg je ook niet direct een antwoord. Is altijd handig geen dossierkennis.

  Wat de Wethouder hier boven verder schrijft neem ik ter kennisgeving aan.

  Vanaf deze zijde wens ik de Wethouder wel heel veel wijsheid en daadkracht toe in de komende periode bij het door hakken van knopen naar aanleiding van het onderzoek door Goudappel Coffeng in verband met de verkeersknip.

  Er dient duidelijkheid te komen op dit punt. Het liefst zo spoedig mogelijk.Daar heeft Stadshagen en haar inwoners recht op. Dan kunnen we daarna in Stadshagen gewoon weer verder gaan met zaken die er echt toe doen en met de zaken waar we in Stadshagen echt goed in zijn.

  Als het maar niet ten koste gaat van weer een Wethouder. Vorig jaar zijn er al vier weggegaan . Dit jaar ook al weer één. Volgens een onderzoek van Elsevier betaald Zwolle sins 2006 al heel veel geld aan wachtgeld regelingen. Wel allemaal volgens de wet. Dat dan wel weer. Bron De Stentor.

  Complimenten aan Stadshagennieuws.nl met deze aanwinst.

  Harry Bartelds

 • dick schreef:

  Hoi Harry, ach wat heb ik al wat meegemaakt met die Knip.
  * 2001/2002 oid zeer druk bezochte bijeenkomsten: velen waren tegen de Knip. Heb 4 vruchteloze pogingen moeten doen om wijkwethouder Peter Pot een vraag te stellen. Zat nogwel ergens vooraan ook. We werden gewoon in de maling genomen. Na afloop vroegen Rene de Heer (VVD) en William Dogger van Swollwacht toen, of ik in een klankbordgroep wou. Omdat ik nixxx heb met beide partijen zei ik dat ze maar achterban van hun eigen partij moesten raadplegen. Later 2x een verschillend PvdA-gemeenteraadslid bij me langs gehad. We hebben lopend naar de situatie gekeken en kwamen maar tot 1 conclusie: De Knip kan eenvoudigweg niet meer weg worden gehaald. Omdat je dan andere Stadshagenezen met grote problemen opzadelt.

  Belt er vorig jaar maart (het sneeuwde), vlak voor de GEMEENTEraadsverkiezingen ineens een landelijke toppert bij ons aan. Ivo Opstelten (nu minister) RTL filmde mee, in zijn rug….wat ik van De Knip vond. Daarop stelde ik hem een wedervraag en wat blijkt….meneer wist niet eens waar het over ging. Heb hem gezegd dat ik ook niet van zijn partij gediend was….De camera ging uit, en ze vertrokken als (de neerdalende) sneeuw voor de (denkbeeldige) sneeuw.

  Mensen laten we stoppen (na 11 jaar) over de knip te zeuren. En de VVD & Swollwacht (die de knip-discussie afgelopen verkiezingen weer beloofde) moeten eerst maar eens met een redelijk ALTERNATIEF komen.

 • Hans G schreef:

  Dick ik ken je niet maar ben behebt met hetzelfde probleem maar ook met hetzelfde inzicht en standpunt, en als ze met een goed alternatief komen hoop ik dat de strijd net zolang duurt!!

 • Harry Bartelds schreef:

  @Hans ik ken jou ook niet maar ik vraag me nu wel af wat je bedoelt met de woorden: Ik ben behept met hetzelfde probleem, kan je en wil je daar wat meer over vertellen?

 • Hans G schreef:

  nou Harry ik bedoel het als volgt;ik heb ook niks met de eerder genoemde partijen (vvd en swollwacht),heb ook gestreden/gepleit VOOR behoud van de knip in de vorm van deelname in de klankbordgroep , heb de keuze en acceptatie van een nieuwe woning ook deels af laten hangen van de knip en zomaar weghalen is geen doen dus inderdaad eerst een goed alternatief. Hoop je zo voldoende te hebben bijgepraat.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!