Het Stadshagen van wethouder Van As

vrijdag 4 februari 2011 7 reacties

Stadshagennieuws.nl start vanaf deze week met “Het Stadshagen van…”, een serie waarin personen die een link met de wijk hebben de kans krijgen om hun visie, ideeën of meningen in een zelf geschreven artikel neer te zetten. Wijkwethouder Filip van As trapt de serie af met een geschreven bijdrage over zijn Stadshagen, waarin hij benadrukt dat bewoners van de wijk meer invloed moeten krijgen op ontwikkelingen in de wijk. Meedoen aan de serie of kent u mensen die veel voor de wijk betekenen? Laat het ons weten!

Het Stadshagen van.. Filip van As
Stadshagen is een jonge en moderne wijk, gebouwd op historische grond. Wat ik erg leuk vind, is dat je deze historie op verschillende plekken kunt terug zien. Zo vormde de 14e eeuwse havezate Werkeren de inspiratiebron voor de woonwijk Werkeren in Stadshagen. Werkeren was vroeger een van de mooiste en rijkste landgoederen van Overijssel. In de inrichting van de wijk, die gericht is op de locatie van de vroegere havezate, kun je deze link met de historie terugvinden. In de eerdere bebouwing van Stadshagen, is juist de structuur van het polderlandschap de inspiratiebron geweest. Je ziet hier dan ook dat de straten allemaal in rechte lijnen lopen.

Veel faciliteiten
Stadshagen is niet alleen wat inrichting betreft erg divers, de wijk biedt ook voor iedereen wat wils. Iedereen kan in Stadshagen wonen omdat er ruimte is voor verschillende woonwensen. Dat maakt deze wijk ook zo bijzonder. Niet alleen voorziet de wijk in een divers woningaanbod, ook zijn alle nodige voorzieningen, zoals scholen, sportclubs, bibliotheek, winkelcentrum en binnenkort ook het Centrum voor Jeugd en Gezin aanwezig.

Meer invloed inwoners
Bovendien ligt de natuur binnen handbereik. Stadshagen is dan ook een prachtige wijk voor jong en oud waar de komende jaren nog veel staat de gebeuren. Zo worden in Breecamp – Oost, de Tippe en Breezicht duurzame woningen gebouwd die niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen zoals gas. Bovendien willen we graag dat bestaande en toekomstige bewoners meer invloed krijgen op de planontwikkelingen in de wijk. Dat ze meedenken over de ontwikkelingen in hun (toekomstige) woonbuurt. Kortom, voor mij is Stadshagen een wijk waarin iedereen zich, nu en in de toekomst, thuis kan voelen.

Filip van As

Wijkwethouder Stadshagen

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!