CSV’28 laat op gelijke hoogte

zondag 10 oktober 2021
CSV’28 laat op gelijke hoogte

Door: Maurits Vermeulen

CSV’28 trad zaterdagmiddag 9 oktober in zijn derde competitieduel in Wilsum aan tegen de plaatselijke trots. Bij een lekker najaarszonnetje was het goed voetballen en beide teams maakten er een spannende pot van. En over pot gesproken, scheidsrechter Pot was ziek en werd vervangen door de heer van Barneveld.

De belangen waren deze middag duidelijk: Wilsum wilde winnen om de eerste punten te pakken en CSV’28, deze middag in het blauw, wilde met drie punten blijven aanhaken bij de top van de 4e klasse D. Het scoreverloop werd merkwaardig. Beide teams kregen in het begin enkele kansjes. Wilsum via Daniël Niemeijer die zag hoe zijn schot door doelman Raphy Spin uit de kruising werd getikt en CSV’28 via Jay Frederiks, die een terugspeelbal onderschepte, Wilsum-doelman Malanda omspeelde maar daarna de controle iets kwijt was waardoor verdediger René Dorgelo alsnog kon opruimen.

Eerste goal
Na een kwartier viel voor CSV’28 de eerste goal toen spits Jon Lieben Jay Frederiks in stelling bracht en die schoot raak (0-1). Daarna werd het voor beide doelen spannend. Bart Schoonhoven verzuimde om voor Wilsum gelijk te maken. Eerst struikelde hij in vrije positie over de bal en later zag hij hoe CSV-doelman Spin een nieuwe doelpoging van hem tot hoekschop verwerkte. Aan de andere kant voorkwam Wilsum-verdediger Jelle van Putten dat eerst Jay Frederiks en even later Jon Lieben de voorsprong zouden vergroten.
Ook een doelpoging van Rob Huisman strandde op doelman Malanda. Besluiteloosheid in de verdediging van CSV’28 bood Bart Schoonhoven de kans om vlak voor rust toch te scoren (1-1). Op slag van rust dreigde Stef Alkema te gaan scoren maar die werd al dan niet onrechtmatig door Wilsum-verdediger Marijn Mijnheer van de bal gelopen.

Wilsum loopt uit
Na de thee werd Brian Lachenal vervangen door Anthony Chang. Wilsum begon extra gemotiveerd en CSV’28 trok zich terug. Eerst voorkwam Jorn Weijers dat Daniël Niemeijer voor Wilsum zou scoren en niet veel later zorgde Niels Dekker er voor dat de doorgebroken Gert Jan Sollie werd afgestopt. De belegering van Wilsum had na ruim een kwartier succes. De gastheren kwamen aan de leiding toen de mee naar voren gekomen Jelle van Putten uit een hoekschop raak kopte (2-1).

Late gelijkmaker
Wilsum bracht met Patrick Plette nog een extra aanvaller in het spel en die had vrijwel direct succes. Slechts liggend kon doelman Spin met zijn been een derde treffer voorkomen. Trainer Mulder wisselde aanvaller Stef Alkema voor de jonge Symen van der Vliet van de O19  en bracht daarmee vers bloed in de CSV-aanval. Wat volgde was grote druk op het doel van Wilsum. Een schot van Anthony Chang werd maar net tot hoekschop verwerkt en een inzet van Jay Frederiks smoorde in de melee van spelers voor het Wilsum-doel. Er waren nog minder dan vijf minuten te spelen toen Symen van der Vliet zijn debuut extra glans gaf door Jay Fredriks in stelling te brengen en die schoot raak (2-2). Wilsum probeerde nog wel via lange ballen het middenveld over te slaan maar de eigen aanval stond, tot grote frustratie van alles wat Wilsum was, vele keren buitenspel.

De volgende week is CSV’28 vrij en op zaterdag 23 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op ‘de Verbinding’ in Stadshagen tegen buurman ’s-Heerenbroek op het programma. Aanvang van dat duel is om 15:00 uur.  

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!