Wijkagent Engel rapporteert over Stadshagen

zaterdag 5 februari 2011 1 reactie

Door Michel Engel, wijkagent StadshagenSinds enige tijd werken wij in het wijkteam Zwolle-Noord met zogenaamde ‘wijkaandachtspunten’. Dit betekent dat er naar aanleiding van klachten en of bevindingen uit de wijk extra inzet wordt gepleegd op specifieke problemen. Ik wil u via de Vinexpress en de site Stadshagennieuws.nl op de hoogte gaan houden van de zaken die, naast de normale inzet, onze extra aandacht hebben.


Twistvlietpad
Het wijkteam en het team Verkeer van Politie IJsselland hebben vanaf 20 oktober 2010 tot 7 december 2010 extra gecontroleerd op het Twistvlietpad. Bewoners gaven aan dat er door bestuurders van bromfietsen en scooters met grote regelmaat met te hoge snelheid gereden zou worden op het Twistvlietpad. Tijdens de diverse controles die uitgevoerd zijn werd er 28 keer een bekeuring uitgeschreven voor diverse feiten. Tijdens de controles was een daling zichtbaar in het aantal overtredingen dat gepleegd werd.

Vuurtorenstraat / Winterdijkstraat
Naar aanleiding van klachten is er twee weken lang extra gecontroleerd op het negeren van de gesloten verklaring aan de Vuurtorenstraat en de Winterdijkstraat. In eerste instantie zijn de mensen die de gesloten verklaring negeerden gewaarschuwd en aan het einde van het traject werd er een keer bekeurd.

Parkeren Werkerlaan
Naar aanleiding van klachten wordt er vanaf december extra gecontroleerd op het parkeren buiten de vakken aan de Werkerlaan nabij het winkelcentrum de Wade. Vooral leveranciers hebben veel last van de auto’s die her en der buiten de vakken worden geparkeerd waardoor zij niet meer kunnen passeren. Bezoekers kunnen gratis parkeren in de parkeergarage bij winkelcentrum de Wade.
Tijdens deze controles worden dagelijks gemiddeld vier bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast kwamen er klachten binnen over het parkeergedrag van bezoekers van ‘Werkeren’. Auto’s werden regelmatig buiten de vakken geparkeerd. Er zijn ondertussen afspraken gemaakt met de bezoekers en het probleem lijkt nu zo goed als opgelost.

Overlast bij Werkeren
Op dit moment besteedt het wijkteam extra aandacht aan ‘Werkeren’. Bij de politie kwamen veel klachten binnen over groepen jeugd die zich onder de overkapping voor de ingang van ‘Werkeren’ zouden ophouden. Politiemensen en een jongerenwerker hebben de jongeren verzocht een andere plek op te zoeken om elkaar te ontmoeten. Daarnaast is er onder andere een geluidsmeting gedaan bij één van de voertuigen van de groepsleden. De politie gaat vanaf maandag 7 februari jongeren bekeuren die zich ophouden onder overkapping. Dit gebeurt op grond van de APV van de gemeente Zwolle.

Verdachte aangehouden voor diefstal
In de nacht van vrijdag 28 januari op zaterdag 29 januari heeft de politie een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal uit een schuur aan het Twistvlietpad. De bewoner meldde dat drie mannen een fiets uit zijn schuur hadden weggenomen. Hij had ondertussen zijn fiets teruggevonden, maar de sleutel ontbrak. Op basis van een duidelijk signalement zijn agenten op zoek gegaan naar de verdachten. De 23-jarige man werd daarbij aangehouden. Tijdens de fouillering werd de fietssleutel van de weggenomen fiets aangetroffen. Hij bedreigde tijdens de aanhouding één van de agenten. Er is een onderzoek ingesteld.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!