Wijkagent druk met overlast in vakantie

maandag 18 oktober 2021
Wijkagent druk met overlast in vakantie

De herfstvakantie is begonnen en dat betekent voor velen dat ze een week vrij zijn. Dat die vrijheid een keerzijde heeft blijkt uit een update van het werk van de wijkagent, die z’n handen vol heeft aan klachten na overlast en baldadigheid in Stadshagen.

Zo lieten groepjes jongeren op schoolpleinen bijvoorbeeld een bende achter na een avondje hangen, waarvan meldingen kwamen. Op de foto’s van de politie is te zien dat er op de pleinen lege flesjes drinken en andere rommel ligt. “Ruim je zooi op en zorg niet voor overlast”.

Oproep aan ouders
Ook voor de ouders heeft de politie een boodschap. Want waar de agent ’s avonds na een melding van overlast pas poolshoogte kan nemen, kunnen ouders een preventieve rol spelen. “Spreek jullie kinderen aan die ’s avonds buiten chillen”.

Al eerder is er overlast geweest op diverse schoolpleinen. Waar het afgelopen nacht bij vooral rommel bleef, zijn in het verleden eigendommen vernield van de scholen.

Stenen op straat
Een gevaarlijker situatie deed zich voor aan de Waaiweg, waar de politie stuitte op een muurtje van stenen dwars over de straat. “Beste Bob de Bouwer, ook nagedacht dat iemand zwaar gewond kan raken door dit grapje?”.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!