Weer fietser aangereden: “We staan hier te vaak”

zaterdag 20 november 2021
Weer fietser aangereden: “We staan hier te vaak”

Een fietsster is zaterdagochtend door een automobiliste aangereden op de fietsoversteek van het Twistvlietpad over de Belvédèrelaan. De fietsster raakte daarbij gewond en werd ter plaatse geholpen door omstanders en agenten die waren toegesneld. Het slachtoffer had onder meer een hoofdwond en werd enige tijd ter plaatse verzorgd door het ambulancepersoneel, waarna ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De fietsster kwam op haar elektrische fiets vanaf het Twistvlietpad gefietst, terwijl de automobiliste vanuit het winkelcentrum kwam gereden. Hoe het ongeluk kon gebeuren ondanks de voorrangssituatie voor de fietser is nog niet duidelijk.

Politieke vragen over verkeerssituatie
Het ongeluk komt in een week waar de politiek juist weer aandacht vraagt voor de verkeersveiligheid van het verkeer rondom het winkelcentrum. Zo wil de VVD aandacht voor de drukke verkeerssituatie bij het winkelcentrum, maar zoomt het ook in op deze fietsoversteek bij het Twistvlietpad. De VVD wil weten of de gemeente voldoende op de hoogte is van de kwetsbare verkeerssituatie.

“We staan hier te vaak”
De aanwezige politie verzuchtte na de hulpverlening dat het te vaak raak is op dit oversteekpunt. “We staan hier eigenlijk te vaak”, waarna de agenten vertrokken en de weg weer werd vrijgegeven.

Kwetsbare oversteek
De fietsoversteek is al vele jaren een heikel punt in Stadshagen. De gemeente heeft vele aanpassingen gedaan aan het kruispunt, waaronder de laatste keer zebrapaden, haaientanden voor automobilisten en een flinke drempel voor automobilisten.

Ondanks de maatregelen zal het een kwetsbaar punt blijven. Door de groei van de wijk en de aanstaande uitbreiding van het winkelcentrum zal naar verwachting het autoverkeer en het fietsverkeer alleen maar toenemen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!