Plannen nieuw winkelcentrum ter inzage

donderdag 2 december 2021
Plannen nieuw winkelcentrum ter inzage

Het nieuwe bestemmingsplan voor de uitbreiding van het winkelcentrum in Stadshagen is af. De Gemeente Zwolle heeft het plan sinds 30 november ter inzage gelegd. Het ontwerp geeft een goed beeld van de bouwplannen, die medio 2022 van start moeten gaan. Reacties kunnen tot en met 10 januari ingediend worden bij de gemeente.

Stadshagen blijft groeien. Om alle bewoners van Stadshagen de mogelijkheid te geven om te kunnen winkelen is uitbreiding van het winkelcentrum nodig. In het plan voor het nieuwe winkelcentrum komen wonen, werken, winkelen en ontmoeten samen. Gemeente Zwolle nodigt een ieder uit om het plan te bekijken. Wanneer u uw mening wilt geven over het ontwerp-bestemmingsplan, kan dat tot en met 10 januari, zowel schriftelijk als mondeling.

Bestemmingsplan

In een bestemmingsplan wordt omschreven op welke manier de grond gebruikt mag worden. In het plan staat wat gebouwd mag worden op de locatie. Het bestemmingsplan geldt voor iedereen: zowel voor inwoners als bedrijven, maar ook de gemeente zelf.

Het bestaande bestemmingsplan moest aangepast worden, omdat de plannen voor de uitbreiding van het winkelcentrum inmiddels ver gevorderd zijn. Wanneer een nieuw bestemmingsplan is vastgesteld en de omgevingsvergunning voor de realisatie van de bouw verleend is, kan worden gestart de bouw. Voor het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum is dit voorzien voor medio 2022.

Westzijde

Het nieuw te bouwen gedeelte van het winkelcentrum komt aan de westzijde van het bestaande winkelcentrum. Het plan voorziet in meer ruimte voor winkels, wonen en een nieuwe parkeergarage. Ook is er plek voor nieuwe voorzieningen, zoals horeca.

Het bestemmingsplan is in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo. Meer informatie over de uitbreiding van het winkelcentrum is te bekijken op hartvanstadshagen.nl.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!