Dit jaar weer geen carbidschieten

dinsdag 21 december 2021
Dit jaar weer geen carbidschieten

Ook dit jaar mag er niet met carbid worden geschoten tijdens de jaarwisselingen. Dat meldt de gemeente Zwolle. Door de beperkingen als gevolg van de maatregelen om het coronavirus in te perken, ziet Zwolle geen ruimte voor het toestaan van carbidlocaties.

Loco-burgemeester René de Heer: “We begrijpen dat dit een enorme teleurstelling is voor de mensen die elk jaar traditiegetrouw carbidschieten. Tot dit weekend dachten we dat het veilig en verantwoord kon binnen de coronaregels. Nu het kabinet besloten heeft de groepsgrootte bij de jaarwisseling tot maximaal vier personen te beperken, is dat niet mogelijk. In het verleden konden de bezoekersaantallen oplopen tot meer dan 100 mensen op sommige locaties.”

“Daar komt nog bovenop dat er vanwege het vuurwerkverbod mogelijk extra mensen zouden gaan carbidschieten. De drukte op de locaties zou daarmee alleen maar toenemen. Dus we moeten helaas ook dit jaar constateren dat het in Zwolle onmogelijk is om het carbidschieten binnen de coronaregels én op een veilige manier te laten plaatsvinden.”, aldus René de Heer.

Volgens De Heer blijft de carbidschiettraditie met het besluit in stand. “In Zwolle zie je dat er op sommige locaties een heel feest van wordt gemaakt, met partytenten, muziek en soms zelfs kraampjes met eten en drinken. Dat zou dit jaar allemaal niet mogen en daar wordt het ook niet leuker op. Ik denk dat we juist door nu niet te schieten, de traditie bewaren zoals die is. Ik vraag alle Zwollenaren daarom dit besluit én natuurlijk ook het landelijke vuurwerkverbod te respecteren. En laten we voor komend jaar hopen op een jaarwisseling zonder coronamaatregelen.”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!