Laat je verrassen door de dynamische wereld van Lumen Hotel & Events

maandag 27 december 2021
Laat je verrassen door de dynamische wereld van Lumen Hotel & Events

Stap binnen in de wereld van Lumen Hotel & Events op het complex van PEC Zwolle en word aangenaam verrast door de inrichting. Dat het zo mooi is, verwachten weinigen.

Ook de grootte is verrassend met 125 hotelkamers, 28 multifunctionele zalen en toprestaurant Bluefinger. Zo biedt viersterrenhotel Lumen Hotel & Events volop mogelijkheden voor overnachten, dineren en voor bijeenkomsten van 2 tot 2.000 personen voor uiteenlopende doelgroepen. Het complex is aangevuld met het event center, de drie businessclubs, skyboxen en de publieksruimtes van PEC Zwolle.

Onvergetelijke ervaring

Door al deze voorzieningen biedt Lumen ruimte voor zakelijke overnachtingen, een relaxed weekendje weg, een bedrijfstraining, congressen, huwelijksfeest, lunches en culinaire avondjes. “Onze droom is om de standaard voor gastvrijheid omhoog te brengen, zodat mensen onvergetelijke ervaringen hebben. Dat is het uitgangspunt.”

In deze dynamische omgeving voelen hotelmanager Myriam Huis in ‘t Veld en operationeel manager Ron Akkermans zich volkomen op hun plek. Zij vertellen er daarom graag over. Daarbij komt eveneens de krapte op de arbeidsmarkt, die zeker ook voor de horeca opgaat, aan bod.

Dynamisch

“Het is zonder meer heel dynamisch om hier te werken. Iedere dag is anders en alle gasten zijn verschillend. We hebben allerlei mensen over de vloer vanuit de zakenwereld, toeristen komen hier graag en dat geldt ook voor sporters,” vertelt Myriam Huis in ’t Veld. “Dat betekent dat ook iedere gast een andere benadering en andere wensen heeft en maakt het werk zo aantrekkelijk.

Stagiaires zijn waardevol

Ron Akkermans beheert met name de multifunctionele zalen en ook dat levert veel variatie in de werkzaamheden op. “Mijn team bestaat uit een ‘harde kern’ en dat is fijn om mee te werken. Daarnaast hebben we veel stagiaires en er is ruimte voor BBL-trajecten (werken/leren).” Myriam beaamt dat. “Ook stagiaires zijn waardevol voor onze organisatie en die houden we dan ook graag na afronding van hun opleiding.”

Voor iedereen is er werk

Ron en Myriam vertellen dat Lumen zo groot is dat er voor iedereen werk is. “Je kunt op allerlei afdelingen, van schoonmaak tot administratie en van hotel tot zaalaccommodatie, een kijkje nemen om te weten wat het beste bij je past.”

“We hebben,” vervolgt Myriam, “een goede mix van leeftijden, functies, achtergronden en opleidingen. Wel is het jammer dat in de coronatijd een aantal mensen zijn vertrokken. Dat was veelal wel door natuurlijk verloop. Dat waren over het algemeen jongere mensen.”

Aanpassingen

Daarom is de organisatie naarstig op zoek naar medewerkers voor de meest uiteenlopende functies, met name voor de keuken en bediening. “Het is gewoon keihard werken,” stelt Myriam. “Nu we personeelsgebrek hebben, moet we soms nee zeggen, maar we bedienen onze klanten nog steeds op passende wijze. Daarom hebben we de openingstijden van de keuken wat aangepast en hebben we de menukaart wat ingekrompen. We moeten het natuurlijk voor iedereen behapbaar maken. We hebben 125 hotelkamers en die moeten natuurlijk superschoon zijn.” De hoge standaard van gastvrijheid van Lumen blijft daarmee overeind.

Zeker geen slecht salaris

Ron stelt, dat je vooral vanuit passie in de horeca kunt werken. “Maar als werkgever betalen wij zeker geen slecht salaris als je het vergelijkt met andere branches. In coronatijd hebben we door de NOW-regeling mensen binnenboord kunnen houden. Ook zijn we loyaal aan de mensen. We hebben veel werknemers die al lang bij ons werken. Zij hebben veel kennis van de organisatie. Daarnaast is nieuwe aanwas heel fijn.”

Bonus

De vacatures worden op allerlei manieren uitgezet om die zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Myriam: “Ook komen we via via wel aan mensen. En: als onze medewerkers kandidaten voordragen, krijgen zij een bonus. We hopen dat al die aandacht de komende tijd wat voor ons oplevert. Het totaalplaatje moet er voor de werknemers goed uitzien.”

Daarom, ondanks het feit dat het hard werken is, heb je soms vrij in het weekend. “Dat is het voordeel van een groot team,” aldus Myriam. “Je kunt bovendien aangeven wanneer je wilt werken.” Zowel Ron als Myriam hopen dan ook dat de komende tijd kandidaten zich melden om in deze mooie omgeving aan de slag te gaan.

Lumen Hotel & Events 

Stadionplein 20, Zwolle 

Tel. 088 – 147 147 1 

info@lumenzwolle.nl

www.lumenzwolle.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!