Zwollenaar mag straks ook kunststof scheiden

woensdag 1 juli 2009

Vanaf september kunnen Zwollenaren naast groen en blank glas, papier, blik en kleren ook kunststof kwijt bij bovengrondse containers. Bovendien zoekt de gemeente nog naar een wijk waar in 2010 bij wijze van proef het kunststof met een minicontainer aan huis kan worden opgehaald, net als GFT materiaal en papier. De nieuwe inzameling gaat de burger niets extra kosten, aldus de gemeente.

Hergebruik
In augustus krijgen de inwoners van Zwolle een brief van de gemeente met daarin alle informatie over de inzameling van het kunststof. Momenteel maakt de kunststof 20% van het afvalbestand uit. Elke gemeente in Nederland moet dit vanaf 2010 inzamelen, zodat de kunststoffen (zoals verpakkingen) gerecycled kunnen worden. In 2012 moet 42% van al het kunststof al hergebruikt zijn.

Scheidingsdrift
Voor de inwoners die dolenthousiast vóór september willen inzamelen is er bij de ROVA al gelegenheid voor. Zwollenaren kunnen deze kwijt bij het afvalscheidingsstation van de ROVA in Hessenpoort. Vanaf september kunt u de materialen tezamen met de lege flessen wijn, oude kleren, overtollige kranten en leeggetrokken blikken meenemen naar de zestig verwachte bovengrondse containers in Zwolle.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!