Zwolle kiest voor nieuwe deelscooters en -fietsen

maandag 31 januari 2022
Zwolle kiest voor nieuwe deelscooters en -fietsen

De gemeente Zwolle heeft besloten nieuwe aanbieders van deelscooters en deelfietsen toe te staan. Nu al kent Zwolle de groene deelscooters van Go Sharing. Die zullen verdwijnen en komen terug als deelfietsen. Veel Zwollenaren gebruiken de deelrijwielen, maar er is ook ontevredenheid over de wijze waarop ze her en der in het straatbeeld staan.

De gemeente heeft nu afspraken gemaakt met aanbieders Check en Felyx voor de deelscooters. Go Sharing en Dott zorgen voor de deelfietsen in de stad. Reden voor de uitbreiding van het aanbod is volgens de gemeente de toegenomen mobiliteit. Daarmee moet voorkomen worden dat iedereen in de auto springt, maar juist alternatieven omarmt om zo de stad bereikbaar te houden.

Klachten
Over de huidige deelscooters wordt vaak geklaagd. Niet zozeer over het gemak van de scooter zelf, maar over de wijze waarop gebruikers de voertuigen plaatsen. De scooters staan soms midden op stoepen, bermen of hoeken van de straat. De gemeente heeft met de aanbieders van de nieuwe rijwielen afspraken gemaakt om te voorkomen dat er overlast is. Zo moeten ze binnen 24 uur door de eigenaren worden verplaatst na een klacht.

Naar verwachting verschijnen de eerste nieuwe scooters en fietsen vanaf dit voorjaar in het Zwolse straatbeeld.  

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!