Windluifel in winkelcentrum officieel geopend (foto’s)

zaterdag 12 februari 2011 1 reactie

Zaterdagmiddag is de nieuwe windluifel in het winkelcentrum van Stadshagen officieel in gebruik genomen. Wijkwethouder Filip van As opende de luifel door samen met tientallen kinderen ballonnen los te laten.

De feestelijke opening viel een beetje in het water vanwege het koude en regenachtige weer. Maar onder de nieuwe luifel stond het handjevol toeschouwers toch droog. Wethouder Van As legde uit dat de windluifel valwinden tussen de hoge gebouwen moet breken. Op de hoek van de Wade en de Belvedèrelaan kon het tot voor kort erg hard waaien. Ook de winkeliers zijn blij met de luifel, die het winkelgemak moet vergroten. De heer Nagelmaeker, voorzitter van de winkeliersvereniging, vertelde erg blij te zijn dat de windluifel er nu eindelijk is na bijna 6 jaar overleggen met gemeente en omwonenden.

Kinderen konden samen met presentator Bart Bosch, bekend van televisie, aan het Rad van Fortuin draaien en leuke prijzen winnen. Ieder kind kreeg een ballon, die als officiële opening samen met de wethouder opgelaten werd. De ballonnen zullen misschien heel ver komen, doordat de flinke wind ze hoog mee de lucht in nam. Het kind waarvan de ballon het verste komt, wint een spelcomputer. Alle klanten van de winkels konden zaterdagochtend bovendien kans maken op een ballonvlucht. Wethouder Van As lootte in totaal 7 winnaars, waarop een feestelijke toast uitgebracht werd.

Wat vind u van de windluifel? Een uitkomst met merkbaar effect, of vind u het eerder een lelijk obstakel? Wij zijn benieuwd naar uw mening, laat uw reactie hieronder achter.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!