Bewoners Kastanjetuin verrast door halvering tuin

zondag 13 maart 2022
Bewoners Kastanjetuin verrast door halvering tuin

Nieuwe bewoners van de Kastanjetuin zijn afgelopen week verrast door een brief van woningcorporatie DeltaWonen, waarin wordt meegedeeld dat hun tuintjes achter de woningen met twee meter worden ingekort.

Een foutje van de aannemer, zo schrijft de corporatie. Die had de beukenhaagjes tegen het parkeerterrein geplaatst, maar dat was geen grond van de woningcorporatie. In de brief die vrijdag werd bezorgd, wordt ook geschreven dat de aannemer mogelijk al vanaf maandag 14 maart aan de slag gaat om de tuinen te verkleinen. In het slechtste geval slechts twee dagen tijd om nog te genieten van de pas aangelegde tuin.

Boos
Tot grote ontsteltenis van CDA-raadslid Arjan Spaans die de brief in handen heeft gekregen. “Zo gaan we niet met inwoners om. Schande”, reageert hij. “Ik ben diep teleurgesteld in de woningcorporatie.”

‘Eerst overleg’
Spaans kreeg van een oudere bewoner van de Kastanjetuin de brief overhandigd. Volgens hem betekent dat door de aanpassing van twee meter de helft van de tuin verdwijnt. “Normaliter ben ik van de zachte kant, van een schriftelijke vraag en overleg. Maar dit is zo kort dag dat ik dit wel op moet schalen én snel”, reageert Arjan Spaans. Tegenover StadshagenNieuws zegt Spaans dat hij wethouder Schuttenbeld inmiddels heeft verzocht om eerst een overleg in te zetten in plaats van de werkzaamheden direct te laten starten.

Kassabon
Voor het raadslid is niet nog eens zozeer de fout van de aannemer het probleem, of de aanpassing door DeltaWonen, maar wel de snelheid waarop deze wordt hersteld zonder dat bewoners de tijd hebben zich er goed over te informeren. DeltaWonen geeft in de bewonersbrief aan dat inmiddels gedane kosten aan de tuintjes, zoals de aankoop van planten en boompjes, worden vergoed als de bewoners de kassabon nog hebben.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!