Scholen Stadshagen in actie voor Oekraïne

woensdag 16 maart 2022
Scholen Stadshagen in actie voor Oekraïne

Afgelopen week zijn op de scholen in Stadshagen acties gestart om geld op te halen voor giro 555 voor Oekraïne. Zij sluiten aan op de actie ‘Heel Stadshagen helpt’. Op IKC Het Festival is de actieweek gestart met een ‘Hart voor Oekraïne’, waarbij ruim 700 leerlingen samen een hart vormden in de kleuren van de vlag. Op de Vlieger werd steun betuigd met door samen een speciaal lied te zingen. KC de Schatkamer organiseerde een sponsorloop en De Sprankel hield een minifestival. StadshagenNieuws maakte een overzicht!

Het Festival

Op IKC Het Festival is woensdag 16 maart een actieweek gestart. Alle leerlingen vormen samen een hart in de kleuren van de Oekraïnse vlag op het veld van CSV’28. De leerlingen van groep 1 t/m 4 in de kleuren geel, de leerlingen van groep 5 t/m 8 in de kleuren blauw. Met behulp va een drone is het hart van boven gefilmd. De komende week wordt geld ingezameld door inzamelen van lege flessen, spelletjesmiddag op vrijdagmiddag op het plein en een online collectebus.

Video: IKC Het Festival

De Vlieger

Leerlingen van Kindcentrum de Vlieger deden woensdag mee aan de landelijke actie ‘Wij Staan Hier Sterk’. Om klokslag 11:55 uur zongen de leerlingen, met vele tientallen toekijkende ouders, samen een lied voor kinderen uit Oekraïne. Gekleed in blauw en geel gaf het de leerlingen een gevoel van steunbetuiging. De komende weken wordt geld ingezameld voor een weeshuis in Fastiv (75km ten zuiden van Kiev).

De Sprankel

Op Basisschool de Sprankel was deze week ook aandacht voor de situatie in Oekraïne. De hele week werden bruikbare materialen ingezameld voor de Oekraïense vluchtelingen. Daarnaast werd er vrijdag een minifestival georganiseerd: “Sprankel voor je medemens”. Op het festival klonk muziek, werd gedanst en (eigen gemaakte) spullen zijn goed verkocht. De leerlingen van de Sprankel zongen samen de Oekraïense variant van het lied “Lees je Bijbel, bid elke dag”. Bezoekers van het minifestival konden via een tikkie een donatie doen. De opbrengst van het festival is voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

KC de Schatkamer

Op KC de Schatkamer werd vrijdag een sponsorloop georganiseerd. De leerlingen van de bovenbouw renden rondjes rond de school om een mooi bedrag bij elkaar te rennen voor giro 555. De leerlingen werden voorzien van ranja en koek na afloop van de prestatie.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!