“Cultuurhuis voldoet niet meer”: Stadsfoyer wordt kloppend hart Stadshagen

zondag 3 april 2022
“Cultuurhuis voldoet niet meer”: Stadsfoyer wordt kloppend hart Stadshagen

De gemeente Zwolle wil van de nog te ontwikkelen Stadsfoyer in het uitbreidingsdeel van het winkelcentrum hét kloppende hart maken van Stadshagen. In het grote gebouw moeten bibliotheek, ontmoetingsruimtes, kinderopvang, horeca en winkels samenkomen. Volgens de gemeente voldoet het huidige Cultuurhuis – waar een aanzienlijk deel van de voorzieningen nu zitten – niet meer aan de eigentijdse eisen.

De Stadsfoyer wordt volgens de gemeente Zwolle een modern, aantrekkelijk en multifunctioneel gebouw, waarin straks wellicht ook plek is voor bibliotheek de Stadkamer en het wijkservicepunt. Ook wordt eraan gedacht om hier zorg voor jong en oud, zoals het consultatiebureau, WIJZ Welzijn en het sociaal wijkteam onder te brengen. In de Stadsfoyer zijn ook ruimtes voor ontmoeting en verbinding voor inwoners voorzien.

Aanwinst voor de wijk
‘Dit kan een fantastische plek worden voor jong en oud. Een fijne, gastvrije plek, waar iedereen welkom is. Waar je anderen kunt ontmoeten, een kopje koffie kunt drinken, een boek kunt halen, of hulp kunt krijgen op het gebied van bijvoorbeeld zorg, opvoeding of financiën. Een aanwinst voor de wijk Stadshagen en de stad Zwolle’, aldus wethouder Monique Schuttenbeld.

Zwolle wil eigenaar gebouw zijn
De gemeente Zwolle wil het gebouw graag kopen, omdat dit zou passen binnen het beleid van de gemeente om maatschappelijk vastgoed in eigen beheer te hebben. Daarmee heeft de gemeente zelf controle en zeggenschap over onder meer huurcontracten.

Het duurt nog even voordat het Stadsfoyer er daadwerkelijk is. De bouw gaat naar verwachting 2,5 jaar in beslag nemen.

Foto: De Zwarte Hond, als onderdeel van visie uitbreiding winkelcentrum VOF Stadsmakers, maart 2021.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!