Arjan Spaans kandidaat wethouder van het CDA

Arjan Spaans is namens het CDA de kandidaat-wethouder voor de gemeente Zwolle. Met Arjan Spaans heeft het CDA Zwolle een ervaren en bevlogen kandidaat met hart voor Zwolle en haar inwoners.

Op dit moment wordt er gekeken naar een nieuwe coalitie, waarin de partijen ChristenUnie, GroenLinks, D66 en CDA met elkaar praten.

Spaans woont nu 23 jaar in Stadshagen en was de afgelopen vier jaar raadslid voor het CDA in Zwolle. Daar hield hij zich onder andere bezig met de portefeuilles mobiliteit, klimaat en energie. In het dagelijks leven werkt hij als logistiek officier bij de Landmacht. ‘’Ik ben blij dat door onze inzet in de afgelopen jaren een plaats aan de coalitietafel is gegund. Het maakt mij trots dat ik de wethouderskandidaat mag zijn.

Wethouder zijn is een hele grote verantwoordelijkheid, zeker met alle opgaven die op ons liggen te wachten” aldus Arjan Spaans. “Denk daarbij niet alleen aan wonen, duurzaamheid, energie, baanzekerheid of kansenongelijkheid. Mensen willen gehoord worden, meedenken over onze toekomst. Laten we die weg dan ook samen inslaan. Daar hoort geen tweedeling bij maar wat minder ik en wat meer van wij. Dit om zo samen Zwolle als fijne woon, werk en verblijfplaats te versterken.’,

CDA-Fractievoorzitter Jan Nabers is blij met Arjan Spaans als kandidaat-wethouder. Nabers: “Met Arjan Spaans krijgt Zwolle een goede, stabiele bestuurder die de Zwolse opgaven, zoals wonen, duurzaamheid en natuur in balans bekijkt. Arjan heeft oog voor mensen die door wat voor reden dan ook in eenzaamheid, armoede leven. Hij staat midden in de Zwolse samenleving, is toegankelijk en heeft oor voor mensen.”

Nabers vervolgd: “Hij luistert, inspireert en durft in evenwicht besluiten te nemen die op korte, maar ook op lange termijn onze prachtige Zwolse samenleving versterken. Arjan heeft met zijn ervaring aandacht voor alle Zwollenaren; jong en oud, praktisch en hoog opgeleid, hij kan groepen bij elkaar brengen en de afstand tussen groepen overbruggen. Het CDA is trots op zijn kandidatuur!”