Zwolle wil inwoner helpen regenwater op te vangen

zondag 22 mei 2022
Zwolle wil inwoner helpen regenwater op te vangen

De gemeente wil particulieren stimuleren om regenwater op te vangen. Daarvoor komt er mogelijk de campagne ‘Elke druppel telt’, waarbij inwoners met subsidie water kunnen opvangen. Als geslaagd voorbeeld noemt de gemeente het project ’50 Tinten Groen’ in Assendorp, waar regentonnen werden verstrekt.

Elke druppel water die niet uit de leiding hoeft te komen, scheelt weer in tijden van enorme droogte en waterschaarste. Omdat waterschappen, het leidingwaterbedrijf en de gemeente hier steeds meer tegenaan lopen door de klimaatverandering, proberen ze inwoners te stimuleren om zelf meer water te besparen. Het opvangen van hemelwater is daar een onderdeel van.

Nu nog loopt dat direct weg, terwijl het – bijvoorbeeld – prima opgevangen zou kunnen worden in een regenton. Daarmee kunnen eigenaren in tijden van droogte de planten water geven zonder leidingwater te onttrekken. Initiatieven om dit voor elkaar te boksen worden door de gemeente beloond met een maximum van 250 euro. In totaal stelt Zwolle honderdduizend euro beschikbaar.

De gemeenteraad van Zwolle buigt zich maandagavond over het voorstel en zal naar verwachting instemmen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!