Vergeten pannetje op het vuur zet woning vol rook in Westenholte 

maandag 30 mei 2022
Vergeten pannetje op het vuur zet woning vol rook in Westenholte 

Een woning aan de Salviaweg in Westenholte is maandag vol rook komen te staan. De oorzaak bleek een vergeten pannetje op het vuur te zijn. Niemand raakte gewond. 

Rond kwart voor elf ontving meldkamer van de brandweer een melding over een woningbrand. Ook zou er een rookmelder afgaan en was het onduidelijk of er mensen binnen waren. Wel wist de melder dat de bewoners op hoge leeftijd en slecht ter been waren. 

“Daarom hebben we uit voorzorg opgeschaald,” zegt Saskia Jalving, woordvoerder van de brandweer IJsselland. Behalve de Zwolse brandweer rukten de korpsen van IJsselmuiden en Hattem met spoed uit. Ook werd de traumahelikopter uit Groningen gealarmeerd. 

Na de aankomst van het eerste blusvoertuig bleek het mee te vallen. Een vergeten pan op het vuur was de boosdoener. Brandweerlieden hebben het pannetje buiten gezet en de woning geventileerd. De overige brandweereenheden en de traumahelikopter konden worden afgezegd. 

De bewoners zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. “Gelukkig liep het allemaal met een sisser af,” aldus Jalving.

Foto’s: Peter Denekamp

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!