Graffitiworkshop door Klaver5

maandag 6 juni 2022
Graffitiworkshop door Klaver5

Regelmatig is er wat anders te zien op de graffitimuur langs de Mastenbroekerallee.
De muur veranderd geregeld met verschillende gekleurde tags. Klaver 5, bekend van meerdere grote graffiti kunstwerken in Zwolle, biedt groepen graffitiworkshops aan op de muur bij Level-Z
.

De graffitimuur langs de Mastenbroekerallee is een gedoogzone voor graffiti. Het initiatief voor deze zone werd genomen door twee jonge graffitispuiters, Dave Taihuttu en Jeroen van den Brandhof. De zone is aangeboden door de gemeente Zwolle. Zwollenaar Stefan Alberts werd gevraagd om mee te denken over het ontwerp en de uitvoering van de muur.

In 1999 richtte Alberts samen met 4 vrienden Klaver 5 op en sinds 2002 runt Alberts het bedrijfje alleen. Klaver 5 organiseert workshops voor groepen en instanties, waaronder veel scholen. Alberts vertelt: “Deze scholen brengen een bezoek aan Zwolle en ze willen dan een activiteit doen die jongeren leuk vinden en bij hen past. Een graffitiworkshop is ontzettend populair en de muur leent zich natuurlijk goed voor een dergelijke activiteit, omdat daar een grote groep terecht kan”.

Wanneer Alberts zelf niet beschikbaar is om een workshop te geven huurt hij “mede-graffitispuiters op freelance basis in om de workshop te verzorgen. Het toffe is dat veel van deze jongens bekenden zijn uit de periode waarin we nog veel ‘vrij’ werk maakten’. Via de website van Klaver5 www.klaver5.com kunnen workshops worden geboekt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!