Banenmarkt voor Oekraïners in De Fontein

Fontein

In De Fontein vindt dinsdag een banenmarkt plaats voor Oekraïense vluchtelingen. In het kerkgebouw zullen verschillende bedrijven zich presenteren met banen, in de hoop werknemers te vinden. De Fontein organiseert al wekelijks op deze dag ontmoetingen voor de inwoners van het door oorlog getroffen land.

Vanwege het enorme arbeidstekort in diverse sectoren in Nederland, zijn bedrijven naarstig op zoek naar personeel. Tegelijkertijd willen Oekraïense vluchtelingen graag aan de slag. Een goede match voor zowel het bedrijfsleven als de Oekraïeners zelf.

Onder meer Groei personeelsdiensten voor transport en logistiek, Scania met productie- en chauffeurswerk, Randstad, Timing, de Sligro en Heroyam uitzendbureau met bijvoorbeeld horecawerk en de Sligro presenteren zich in de kerk.

Daarnaast zijn er Oekraïners die stukadoor zijn en stukadoorswerk zoeken. Potentiële werkgevers kunnen zich uiteraard melden bij De Fontein of fysiek op de banenmarkt. Zij kunnen zich ook melden via werkgroepoekraine@defonteinzwolle.nl of 06-38655985.