Zomereditie StadshagenNieuws Magazine is uit

vrijdag 24 juni 2022
Zomereditie StadshagenNieuws Magazine is uit

Afgelopen week is in heel Stadshagen en omgeving de zomereditie van het StadshagenNieuws Magazine verspreid. In het magazine brengen we achtergrondverhalen uit de wijk. In deze editie onder andere een ode aan het stoomgemaal dat Stadshagen droge voeten gaf, en een aangrijpend verhaal van Oekraïense vluchtelingen die naar Stadshagen kwamen.

De Olde Mesiene

Wie weleens door polder Mastenbroek rijdt zal het zeker hebben gezien: het oude, statige stoomgemaal aan de Kamperzeedijk. De tocht langs het gemaal is voor velen vluchtig, maar even stilstaan bij dit monument levert de Stadshagenaar een schat aan informatie op. Je leest het op pagina’s 38-39.

‘Je bent veilig, maar niet thuis’

Al meer dan drie maanden geleden viel Rusland oekraine binnen en is het leven van de Oekrainers compleet veranderd. Miljoenen Oekrainers zijn op de vlucht geslagen, ook Nederland en ook naar Stadshagen. Tetyana Wennen uit Stadshagen ving haar 82-jarige vader en voormalige buurvrouw Tanya Protsenko met dochtertje Vika op. Je leest hun aangrijpende verhaal op pagina’s 8-9.

Verder vind je natuurlijk heel veel meer interessante artikelen, de column van Het Verloskundig Huys en redactionele bijdragen over lokaal ondernemen, zorg, onderwijs, wonen, werken en bouwen. In ‘vraag het de specialist’ vind je antwoorden op vragen van lezers.

Niet ontvangen? Laat het weten!

Het StadshagenNieuws Magazine is rond 22 juni gratis huis-aan-huis verspreid in Stadshagen en omgeving. Niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, we horen dat graag. Let op: in een brievenbus met een ‘nee-nee’ sticker mogen we helaas niet bezorgen. Het magazine kan ook online gelezen worden. Een exemplaar van het magazine kan ook gratis afgehaald worden in het Cultuurhuis (zolang de voorraad strekt).

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!