Nieuw voetbalseizoen in aantocht: CSV’28 krijgt brede selectie

vrijdag 29 juli 2022
Nieuw voetbalseizoen in aantocht: CSV’28 krijgt brede selectie

Ondanks de zomer met soms tropische temperaturen, krijgt menig voetbalclub al weer de ‘kriebels’ over het aankomende seizoen. Zo ook CSV’28 uit Stadshagen. De indeling voor het nieuwe seizoen is bekend (4e klasse E, Oost) en trainer Berry Mulder heeft nu meer zicht op de spelersgroep waar hij straks mee aan de slag gaat. Slechts twee spelers vertrekken. Die zaken lagen in het verleden wel eens slechter bij de oranjehemden uit Stadshagen!

Barcelona

Mulder hoeft slechts twee spelers te missen: Stef Alkema stopt en Niels Dekker vertrekt naar Barcelona. Voor een stage, dat dan weer wel. Een viertal spelers keert na een (kort) uitstapje terug op het ‘oude nest’. Mitchell Benschop, in het corona-seizoen 2019-2020 nog topscorer van CSV-1, ‘good old’ Mart Borns die op meerder plaatsen inzetbaar is, verdediger Tom Plessen en middenvelder Sam Weggemans.

Eigen jeugd

Vervolgens stromen er niet minder dan negen spelers uit de jeugd door. Meerderen van hen hebben in het afgelopen seizoen al eens aan CSV-1 ‘geroken’ via een of meer optredens in de hoofdmacht. Het gaat om Luca de Haan, Viggo Zegeling, Symen van de Sluis, Mitchel Boer, Jeremias Luhukay, Isahak Hakobyan, Jorrit Veenhuis, Tijs Hakstege en Ruben van Dijk (keeper).

Uit deze massale overstap blijkt overduidelijk het succes van de goede aanpak van CSV’28 wat de eigen jeugd betreft. Verder was verdediger Jorn Visscher in januari 2022 al definitief uit de jeugd overgeheveld naar de selectie van CSV-1. Daarbij komt ook nog Mitchel de Wit, afkomstig uit Schiedam. Mitchel is een verdediger maar hij kan ook op het middenveld goed uit de voeten. Thomas Smedema kwam in Zwolle wonen en koos voor CSV’28. Thomas speelde voorheen als aanvaller bij de Vroomshoopse Boys.

Staf

Tot slot is er ook nog belangrijk nieuws over de staf van CSV-1 te melden. Michel Ooms wordt dit seizoen de vaste assistent-scheidsrechter van CSV-1 en hij helpt verder ook mee op de trainingsavonden. René Kaltofen (rechts), die zijn sporen in het voorbije verleden al verdiende als succesvol coach van Dames-1, wordt de nieuwe assistent-trainer van CSV-1.

Het nieuwe seizoen begint voor CSV’28 met het hervatten van de trainingen op maandag 15 augustus.

Door Maurits Vermeulen

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!