Droogte laat haar sporen na in uiterwaarden

vrijdag 5 augustus 2022
Droogte laat haar sporen na in uiterwaarden

De droogte laat in en rond Stadshagen flink haar sporen na. Zeker in de uiterwaarden in de Vreugederijkerwaard is te zien dat het water zich momenteel flink terugtrekt. Naar verwachting blijft het waterpeil ook de komende dagen verder zakken.

De tuinen, bermen en parken in Stadshagen zijn gortdroog. De sloten worden kunstmatig hoog gehouden door het waterschap, maar dat zal steeds moeilijker worden naarmate er regenval uitblijft. Daarom is er inmiddels een waterverdeling van kracht in Nederland.

Steeds minder water voor dieren
Dat de grote rivieren weinig water toevoeren wordt steeds meer zichtbaar bij de IJssel langs Stadshagen. Daar trekt het water zich steeds meer terug, waardoor vogels en runderen die daar leven steeds meer moeten zoeken naar een plekje langs het water. Runderen laten diepe sporen achter in de modder naar de overgebleven plassen, reigers en lepelaars lopen op hoge poten door de modder op zoek naar prooien.

Of de IJssel snel weer aanzwelt is volledig afhankelijk van zware regenval elders in Duitsland. Tot die tijd zal – ook met het uitblijven van regenval in Nederland – de droogte steeds meer grip krijgen op onze omgeving.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!