Geen spoeddebat over opvang vluchtelingen bij Holtenbroek

donderdag 18 augustus 2022
Geen spoeddebat over opvang vluchtelingen bij Holtenbroek

Er komt geen spoeddebat over de aankondiging dat er ruim tachtig vluchtelingen worden opgevangen op een cruiseschip in de prinses Margriethaven bij Holtenbroek, aan de andere zijde van het Zwarte Water bij Stadshagen. Het leidt tot verbazing bij de partij Swollwacht, die een debat wil over het besluit. Maar een meerderheid van de raad ziet een spoeddebat niet zitten volgens de raadspartij.

“Het besluit dit cruiseschip in Holtenbroek aan te meren is de aanwonenden rauw op het dak gevallen”, zegt Evelina Bijleveld, gemeenteraadslid van Swollwacht.

‘Asielopvang moet verlichting krijgen, maar ook worden besproken’
“Het feit dat er op korte termijn verantwoordelijkheid moet worden genomen door gemeenten om de onmenselijke situaties in Ter Apel verlichting te geven, staat buiten kijf. Juist om dat goed te kunnen doen moet een besluit met zo’n impact ook in de raad besproken worden.”

Zorgen over veiligheid en overlast
“Gezien de bestaande problemen in de buurt is het een normale vraag of deze locatie wel de beste is. Een vraag waar de gemeenteraad nog geen enkele kans heeft gehad om zich over uit te spreken. Zorgen over veiligheid en overlast houden omwonenden wakker.”

De partij zegt nu al veel meldingen te krijgen over drugs en overlast op de Klooienberglaan, een belangrijke fietsroute van Stadshagen naar de binnenstad.

Schriftelijke vragen
De partij zegt inmiddels wel schriftelijke vragen te hebben gesteld over het besluit, die naar verwachting in september worden beantwoord als het reces van de gemeenteraad voorbij is.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!