Werkerbrink verrijst uit een zee van klei

maandag 28 februari 2011 4 reacties

Bouwers werken aan Werkerbrink, op de achtergrond de eerste (bijna) voltooide woningen.

Eenzaam staan ze in een wat mistig en desolate omgeving. De eerste huizen van Werkerbrink naderen voltooiing en tekenen daarmee langzaam de nieuwe horizon van het jonge wijkdeel. Bouwondernemingen werken hard aan de nieuwe woningen, waarvan dit jaar de eerste bewoon zullen worden. De focus ligt nu ook meer op Werkerbrink nadat de gemeente Zwolle aangaf even geen prioriteit te willen geven aan Stadshagen II, als gevolg van de kredietcrisis en de daardoor ingestorte huizenmarkt.

Werkerbrink wordt het zusje van het bijna voltooide wijkdeel Werkerhoven, waar alleen nog langs de rand van de Stadshagenallee woningen worden gebouwd. Met de voltooiing van Werkerbrink zal Stadshagen onder de Stadshagenallee vrijwel bijna volgebouwd zijn. Daarna is het de beurt aan Breecamp-Oost, waar vorig jaar de eerste werkzaamheden werden gestart. De eerste bewoners van Werkerbink hebben inmiddels een eigen website gestart voor de Wittensteinstraat. Een frisse start voor de nieuwe wijk waarvan de eerste woningen nog eenzaam in een zee van klei staan.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!