Zwolle wil snellere woningbouw Breecamp-West

zondag 18 september 2022
Zwolle wil snellere woningbouw Breecamp-West

De gemeente Zwolle wil vaart zetten achter het bouwen van huizen in Stadshagen. Zo moet er in Breecamp-West, dat volgens de oorspronkelijke plannen in 2028 wordt opgeleverd, eerder gebouwd worden. Daarmee laat de gemeente ook een afspraak los, die het risico op onafgebouwde wijkdelen in crisistijd voorkomt.

De vraag naar woningen in Zwolle is erg groot. Momenteel worden er al verschillende wijkdelen gebouwd, waaronder in Breecamp. Ook in De Tippe wordt dit jaar gestart met diverse bouwprojecten. Toch overstijgt de vraag het aantal beschikbare woningen nog steeds. De gemeente wil daarom dat ook Breecamp-West versneld wordt gebouwd, waardoor er elk jaar in totaal ruim duizend nieuwe woningen in Zwolle beschikbaar komen.

Meer bouwprojecten tegelijk op de markt
Dat gaat niet zomaar, want volgens eerdere afspraken is besloten dat er in Zwolle niet meer dan twee bouwprojecten tegelijkertijd op de markt worden gebracht. Die regel werd ingesteld om te voorkomen dat er tijdens een crisis, zoals de kredietcrisis, onafgebouwde woonwijken zouden ontstaan. De gemeente wil nu van deze regel af, zodat er aan de woningbehoefte en bouwopgave kan worden voldaan.

Mogelijk meer woningen in Breecamp-West
Bij de bouw van de nieuwe woonwijk wordt er ook gekeken naar de hoeveelheid woningen. Nu staan er circa 400 woningen gepland, de gemeente wil kijken naar een ‘brandbreedte van 400 tot 600 woningen’, waarbij rekening wordt gehouden met woningen voor alle inkomensgroepen.

De gemeenteraad buigt zich maandag 26 september over het voorstel van de gemeente Zwolle.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!