Zware helikopters vliegen over Stadshagen

donderdag 10 november 2022
Zware helikopters vliegen over Stadshagen

De kinderen die braaf tijdens het Sinterklaasjournaal het liedje ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ zongen, kregen donderdagavond een wel heel bijzonder antwoord. Want rond dat tijdstip drongen vier zware helikopters van de Amerikaanse luchtmacht met zwaar geklop het luchtruim van Stadshagen binnen.

Voor wie de stille hoop had dat de Sint of de verkenningspiet wellicht op een spectaculaire wijze fastropend de vinexwijk zou binnenvallen, bleek er een kleine teleurstelling. De luchtvloot vloog braaf door naar het zuiden, na een oefenmissie in Noord-Nederland.

Al de hele week vliegen er helikopters rond Zwolle. Vanmiddag scheerden er nog twee Apache gevechtshelikopters langs de wijk en vanavond maakten de grote ‘Chinook’ transportbroeders hun opwachting. Het is onderdeel van de grote oefening Falcon Autumn, waarbij militairen en helikopters uit onder meer Amerika, Polen, Duitsland en Nederland trainen door het hele land.

De oefening heeft dit jaar meer gewicht dan andere jaren, wegens de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Tijdens de oefening leren de militairen het NAVO-grondgebied te verdedigen. Vanuit het vredige Stadshagen de geruststellende melding dat het doel van de oefening in de Vinexwijk in ieder geval is geslaagd.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!